Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

9 zöldborsós étel ~500 kalóriából

Bár zöldborsót egész évben fogyaszthatunk a fagyasztott termékeknek köszönhetően, a friss, szezonális zsengénél nincs szerintem finomabb. Ne mondj le róla fogyókúra idején se!

Én nagyon szeretem a zöldborsólevest, a -főzeléket is, bár nálunk a paprikás verzió fut, nem a tejes, de igazából a rizibizin kívül mindent szeretek zöldborsóval, főleg, ha szaftos, leveses az étel. Még kifejteni is szeretem, igazi meditációs munka, igaz, a végén én is mindig elcsodálkozom, hogy a nagy halom zöldségből hogy maradhat csak az a kis tálkányi zöldborsó.

A zöldborsó a növényi alapanyagok közül magas fehérjetartalmúnak számít, igaz, magas szénhidrát- és azon belül cukortartalma miatt energiatartalma is jóval felette van más zöldségekének. Ettől még fogyókúrában, szénhidrátdiéta idején sem kell lemondani erről a színes, sokféleképpen elkészíthető zöldségről, csak okosan kell gazdálkodni a mennyiségekkel.

Receptjeink közül összegyűjtöttem most 9 db zöldborsós étel receptjét, adagonként ~ 500 kcal energiatartalommal. Az itt listázott ételek tartalmaznak teljes értékű fehérjét is, így önmagukban, az 1400-1500 kcal-os étrendben ebédre fogyaszthatóak.

Olvastad már?

10 ok, amiért nem fogysz

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!