Ahány személyiség, annyi bor - Megmondjuk, hozzád melyik illik!

A borok sokfélesége lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki megtalálja a magához leginkább illő italt. Játssz velünk, és válassz bort te is ajánlásunk alapján! 

MERLOT

A társasági lét a mindened?  Akkor a gyümölcsös, könnyű merlot neked lett kitalálva, mert ebben az esetben nem a borra kell figyelned, hanem a baráti beszélgetések állhatnak a középpontban. A merlot nemzetközi viszonylatban a legnépszerűbb vörös borok között van, amelynek csúcsminőségű verziói mellett finom, nem túl feltűnő, de igen kellemes változatai is ismertek.

KÉKFRANKOS

Ha mindenben az arany középút híve vagy, a kékfrankosban nem fogsz csalódni. Ez az elterjedt szőlőfajta nem túl tanninos, közepesen testes bort ad, ami éppen neked való, ha a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott életmód áll közel hozzád. Ha egyszer kirúgnál a hámból, próbáld ki a játékos kadarkát!

CUVÉE

A cuvée-ben nem csupán egyfajta szőlő gondosan érlelt leve található meg. A klasszikus házasításakon túl, mint amilyen például a bikavér, a cuvée-k a borászok kreativitásáról, ízléséről árulkodnak, így ízviláguk variabilitása végtelen. Ha nyitott vagy az új kalandokra, sosem elégszel meg a már ismert dolgokkal, a cuvée-k neked lettek kitalálva! 

EGRI BIKAVÉR

Ez a kemény bor akkor való neked, ha tudod, mit szeretnél, és eszed ágában sincs változtatni a jól bevált dolgokon, ráadásul úgy tartod, a hagyományokat is ápolni kell. És mi lehetne klasszikusabb ennél a testes magyar cuvée-nél, az Egri Bikavérnél, amelyet  kékfrankos, portugieser, kadarka, a nemzetközi fajták közül cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, valamint újabban a pinot noir és syrah házasításával állítanak elő. Meghatározása szerint egyik szőlőfajta sem dominálhatja az ízét.

ROSÉ

Nem tudod eldönteni, vörös- vagy fehérborhoz van kedved, kicsit bizonytalankodó természet vagy? Ebben az esetben egy finom rozé a te választásod! Érdemes tudni, hogy rozék technikailag nem vörös és fehérborok házasításából készülnek, hanem a kék szőlőt a vörös borokra jellemzőnél rövidebb ideig tartják a héjon, így ennek festékanyagai még nem festik meg a szőlőt.
Gál Tibor Pinot Noir

FURMINT

Aki trendkövető, az válasszon furmintot. Így egy lépéssel mindig mások előtt járhat és jólértesültnek mutatkozhat sok társaságban. A furmint szőlőből sokáig csak aszúbort készítettek, és nem is olyan régi fejlemény, hogy testes, de citrusos aromájú száraz borokat is kikísérleteznek a borászok ebből a szőlőfajtából. A furmint annyira menő bor manapság, hogy a tengerentúlon külön kampányok keretei között népszerűsítik, és úgy tűnik, meg is hódította az amerikai közönséget ez a jellegzetesen magyar innivaló.

KADARKA

A kadarka izgalmas , fűszeresen friss vörösbor, jellegzetesen magyar fajta, bár történetileg a Balkán-félszigetről került hazánkba. Ha ez bejön neked, valószínűleg könnyed, játékos természet vagy, aki nagyon értékeli az élet izgalmas, de igazi, nagy kockázatot nem tartogató pillanatait. A kadarka pont illik hozzád.

ASZÚ

Ha az aszút választod, feltehetően mély érzésű, szenvedélyes lélek vagy, aki ennek a sűrű, édesen izgalmas italnak minden cseppjét szeretnéd kiélvezni. Nem szeretsz habzsolni: inkább az elfogyasztott bor jellege a fontos számodra, mintsem a mennyisége. A kevesebb számodra mindig több – persze akkor, ha az a kevés kifinomultan átgondolt.

CHARDONNAY

A chardonnay egy világszerte ismert és kedvelt fehérborfajta. Ha ezt választod, könnyen lehet, hogy türelmetlen vagy, nem akarsz azzal szórakozni, hogy kiválaszd azt a bort, ami igazán közel áll hozzád. Az is lehet, hogy valójában annyira sietős alkat vagy, hogy azt sem szívesen gondolod végig, szereted-e egyáltalán a bort. Persze, ha tényleg a chardonnay a te borod, azt is megértjük: ez a népszerű ital igényesen elkészítve finom, friss, gyümölcsös karakterrel bír.

IRSAI OLIVÉR

Félős vagy, nem mersz belevágni a dolgokba? Idegenkedsz a boroktól is, és megmaradnál a jól bevált sörnél? Ebben az esetben az irsai olivér a te borod. Kellemesen zöldes színével, lágyan savas, muskotályos karakterével, finom illatával mindenkit meg tud győzni arról, hogy borozni kellemes időtöltés. A fajta ráadásképpen egy magyar szőlőnemesítő, Kocsis Pál munkája, aki 1930-ban alakította ki ezt a szőlőfajtát. Szokatlan nevét alkotója egy jó barátjának kisfiáról kapta.

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!