Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Álommunkája lett a fiúnak, akit autizmusa miatt nem alkalmaztak sehol

Példaértékűen vágott vissza meg Michael azoknak, akik autizmusa miatt nem adtak neki munkát. Megnyitotta a saját kávézóját!

Nagyon nehezen indult a munkahelyi beilleszkedés a 21 éves fiatalember, Michael Coyne számára. Michael ugyanis autista, ez pedig nála együtt jár azzal, hogy hiperaktív, bipoláris és figyelemzavaros is – írta meg a szeretlekmagyarország.hu. A munkavállalók számára már ez is elegendő volt, hogy ne a fiúban lássák a leendő legjobb munkaerőt.

Mivel folyamatosan falakba ütközött, hiába szerette volna bebizonyítani, hogy képes ellátni a ráosztott feladatokat, végül belefáradt a szélmalomharcba, és arra jutott,  magának kell megteremtenie a munka lehetőségét.

Ezért édesanyja segítségével Rhode Islanden megnyitotta saját kávézóját, ezzel pedig visszavágott azoknak is, akik azt gondolják, az, aki autista, nem képes teljes értékű állást vállalni. Az út nem volt zökkenőmentes, rengeteg készségeket kellett elsajátítania, többek között üzleti terveket készített, és egy speciális képzést is elvégzett azzal kapcsolatban, hogyan vezessen vállalkozást. Soha nem adta fel, ennek eredményeként megnyitotta a Red, White & Brew Coffeehouse-t, aminek egyik célkitűzése, hogy a hozzá hasonló speciális igényű embertársainak is álláslehetőséget nyújtson. 

A hely a fogyatékkal élő családok egyik törzshelyévé vált, de természetesen mások is örömmel térnek be, Coyne története pedig rendkívül inspirálóan hat mindenkire. A kávézóban egyébként más, speciális igényű alkotók tárgyait is meg lehet vásárolni, a fiú és családja ezzel is támogatni és inspirálni szeretné hozzá hasonló társait. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Facebook

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!