Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ami most különösen fontos: így mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket

Ha zöldséget vagy gyümölcsöt veszünk, különösen fontos, hogy megfelelő körültekintéssel mossuk meg. Nyugi, segítünk! 

A koronavírus-járvány következtében kialakult vásárlási lázban az emberek inkább a kész ételeket vásárolják, mint a friss zöldséget vagy gyümölcsöt. Hogy mennyire lehet elkapni a koronavírust egy zöldség vagy gyümölcs tapogatása miatt? Ben Chapman, Ph.D., az Észak-karolinai Állami Egyetem professzora és élelmezésbiztonsági szakembere szerint ennek nagyon kicsi az esélye.

De jobb félni, mint megijedni alapon, ha gyümölcsöt, friss árut veszünk, alaposan mossuk meg! 

Így mossuk meg a zöldségeket/gyümölcsöket

Amanda Deering, Ph.D., a Purdue Egyetem Élelmezéstudományi Tanszékének szakembere szerint először mindent érdemes hideg folyóvíz alatt lemosni. Tehát mielőtt mi magunk is kezet mosunk szappannal, tegyük a kezünket hideg folyóvíz alá, akárcsak a zöldségeket, gyümölcsöket.

A keményebb zöldségek vagy gyümölcsök megtisztításhoz használjunk növényi kefét, amit minden használat után mossunk le fertőtlenítőszerrel és vízzel. 
 
 

Az alma a legszennyezettebb

A legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy a legtöbb kemikália az almán található, ezután következik a sorban az eper, a szőlő, a saláta, a burgonya, végezetül pedig a vékony héjú gyümölcsök.

 

Adunk plusz egy tippet: szódabikarbónás gyümölcsmosás 

 
Mossuk le folyóvízzel a port és egyéb szennyeződéseket a gyümölcsökről, majd nagyjából egy liter vízhez adjunk egy evőkanál szódabikarbónát. Tegyük bele a gyümölcsöket, és hagyjuk benne állni 10-15 percig. Ezután újra öblítsük le őket tiszta vízzel, és már ehetjük is! 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!