Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beleástuk magunkat az örmény konyha rejtelmeibe - ezek a legfinomabb ízek

Az örmény konyhán érződik az asszír, görög és perzsa hatás is. Izgalmasan hangzik, igaz? Nézzük, melyek a legszuperebb ételei ennek a különleges világnak!   

Dolma

 
Európában talán a legismertebb örmény fogás a Dolma, ami alapvetően egy darált húsos – rizses töltött étel. Leggyakrabban szőlőlevélbe tekerik a rizses masszát, de szokták káposztába, padlizsánba, hagymába vagy éppen birsalmába. 
 
 

Bozbas

 
Az örmények előszeretettel készítenek ízletes, tartalmas leveseket, a legfinomabbak közé tartozik például a bozbas, ami egy örmény húsleves enyhén savanykás ízzel, bárányhússal, zöldségekkel és gyümölcsökkel. 
 
 

Gata

 
Van néhány tipikus örmény édesség, amit nem érdemes kihagyni, ilyen például a Gata, ami egy vajas, élesztős kelt tészta, vaníliás töltelékkel.
 

Manti

 
A töltött tészták mindenhol népszerűek, közülük a mantik inkább Törökországból indulva futottak be karriert. A manti örmény változata diót és mentát tartalmaz, ettől válik igazán különlegessé.
 
 

Harissa

A harissa egy hagyományos örmény étel, amelyet a fesztiválok és más vallási események során fogyasztottak. Búzából, csirkéből és bárányból készült, tömény, sűrű zabkása.
 
 

Khash

A hagyományos örmény konyha rendkívül laktató, amelyben a khash és a kalagyosh foglalja el a főszerepet: mindkettő húsos és tojásos pörkölt, melyeket néha zöldségekből is elkészítenek lencsével és sült hagymával.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!