Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Biciklis nadrág, fejpánt, csuklószorító és aerobikzokni: Így változott az edzőtermi divat a '70-es évek óta

Emlékszel a susogós joggingra, a hófehér aerobikzoknikra, meg a színes, tapadós biciklis nadrágra? Ülj be az időgépbe, és utazz vissza velünk egészen a '70-es évekig!

Az edzőtermi divat mindig korhűen mutatja be, hogy egy-egy időszakban mi volt az igazán menő. Vegyük például az '80-as éveket, amikor az elasztikus és szemkápráztatóan színes lycranacik meg tornadresszek hódítottak. És persze az elmaradhatatlan fejpántok! Ráadásul sokan az edzőtermen kívül is előszeretettel hordták ezeket az ikonikus darabokat.

Olivia Newton-John 1981-es Physical című videoklipjét nézve igazi időutazásban lehet részünk:

Cher 1984-ben színt vitt mindannyiunk életébe. Tegyük hozzá, jól nézett ki!

A '90-es években eljött a susogós joggingok ideje: leggyakrabban fehér, zöld, lila, piros és kék színekben pompáztak. A képen Whitney Houston 1991-ből:

És persze itt volt a másik nagy klasszikus, a biciklis nadrág, ami örökre a retinánkba égett. Ne feledjük, azok a biciklis nadrágok, amikkel mi találkoztunk itthon, egyáltalán nem úgy álltak a viselőjükön, mint az alábbi képen Lady Dianán. Az év, amit írunk, 1995:

A '90-es évek másik nagy slágerét, az aerobikzoknit Oprah Winfrey is imádta – ezt egyébként mi is szerettük!

Felismered, ki van a hosszú cicanaciban, ami 24 éve, 1996-ban is divatban volt? Tyra Banks, a szupermodell!

A 2000-es évek aztán nagy fordulatot hoztak: innentől kezdve a kilométerekről is jól látható márkajelzéseken volt a hangsúly. Madonna 2004-ben:

Körülbelül 10 évvel az Úr 2000. éve után az sportruházat már sokkal többet láttatott az alakból, és a divatozás edzés közben is lehetségessé vált. A modell, Rosie Huntington-Whiteley 2014-ben ebben a szettben mozgatta át tökéletes BMI-vel rendelkező testét:

Kyle Jenner 2018-ban így vonult: a melegítős-harisnyás-tűsarkús szettet a bátrabbak itthon is viselték, kevésbé nagy sikerrel. Azért Kyle-nak jobban állt.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!