Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bizarr feliratú tányérok, amiktől te is rosszul éreznéd magad

Az egyik legnépszerűbb amerikai áruházlánc olyan tányérokat dobott a piacra, amelyek megszabnák az ételadagokat, aszerint, hogy milyen farmerbe szeretnénk beleférni.

A botrány a Twitteren robbant ki, amikor egy felhasználó egy tányérról készült képet posztolt azt a kérdést mellékelve, miként lehetne kitiltani az USA-ból a Macy’s-t.

Body shaming tányérok

A tányérokra köröket festettek, amik a különböző ételadagokat jelölték, és az azokhoz kapcsolódó testalkatot: a legkisebb kör a skinny, azaz vékony farmert, a közepes a kedvenc farmert, a legnagyobb a „mom”, azaz a (vélhetően?) nagyobb méretű, „anyuka” farmert jelölte. A tányérokat jó eséllyel a legtöbben összetörték volna, ugyanis egymást érték a felháborodott kommentek, amelyek szerint az áruházlánc ezzel a termékkel nemcsak a nők önbizalmát ássa alá, hanem egészségtelen szokásokat is népszerűsít.

Miután a felhasználók a tányérok kivonását követelték, az üzletekből gyorsan el is tűntek, sőt, még bocsánatkérő levelet is küldtek az eredeti poszt írójának. Bár a Macy’s már nem árulja a tányérokat, az interneten a Pourtions online oldalán még mindig hozzáférhetők, amit a felhasználók továbbra is sérelmeztek.


A bolt koncepciója az egészséges életmód és a humor ötvözése, ezekkel a tányérokkal azonban mellélőttek, és esélyes, hogy inkább a testképzavart erősítik. A cég szerint a tányérokkal csupán segíteni szerettek volna azoknak, akik változtatnának az életmódjukon, de nehezen megy nekik. Persze, a többség számára ez az érvelés egy cseppet sem volt meggyőző.

Tegyük hozzá, hogy a túlevés valóban nem egészséges, de az, hogy kinek mi az ideális adag, egyénenként eltérhet, hiszen ez több tényező függvénye. Az életmód, az aktivitás, az életkor, a jelenlegi egészségi állapot mind befolyásoló tényezők abban, hogy mennyi ételre van szükségünk. Ráadásul nem csupán az étel mennyisége, hanem a minősége is mérvadó.

Te hogyan reagálnál, ha ilyen tányért kapnál ajándékba?

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!