Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bizony, ezeket a hétköznapi kütyüket is meg kell tisztítanod, mert tele vannak kórokozókkal

Ha otthonról is dolgozol, bizony le kell takarítanod a kütyüjeidet, amit nap mint nap használsz.

Mobiltelefon

Lehet, azt gondolnád, hogy nem kell megtakarítanod tisztítószerrel, mert rendszeresen megtörlöd a ruhádban, de sajnos utóbbival nem távolítod el a kórokozókat. Most nem szabad megvárni, hogy láthatóan nagyon koszos legyen: minimum naponta egyszer tisztítószerekkel kell megtisztítani. Ne félj, nem teszed tönkre, eláruljuk, hogy a legtöbb telefon cseppálló (de nem vízálló!), így nem tesz neki rosszat, ha egy kis nedvesség éri.

Spriccelj egy mikroszálas ruhára ablaktisztítót, és dörzsöld át a képernyőt és a hátlapot. Mivel a mobilunkat nyomogatjuk a legtöbbet egy nap, ezért gondolj csak bele, mennyi kórokozó lehet rajta estére.

Képernyő

Általában letörlöd egy portörlővel, és úgy gondolod meg is vagy? Pedig nem. A monitorokat, főleg akkor, ha napközben sokat állítgatjuk, és a fényerejüket is gyakran szabályozzuk, érdemes alaposan megtisztítani. Erre bármelyik képernyőtisztító megfelel, de fontos, hogy csak is ezt használd, hiszen az LCD-kijelző fényáteresztő borítása valójában érzékeny és sérülékeny anyagból van.

Itt is ugyanúgy egy mikroszálas kendőre lesz szükséged, amire spriccelj rá párat a tisztítóból, majd töröld át alaposan. Ha úgy érzed, teljesen megtisztítottad, akkor a rongy másik oldalával töröld szárazra.  

Billentyűzet, egér

Biztosak vagyunk benne, hogy rendesen még sohasem takarítottad meg egyiket sem, pedig rengeteg kórokozó képes megtelepedni rajtuk. Eddig, valószínűleg azért, mert féltél, hogy tönkreteszed, csak nedves törlőkendővel mentél rajta végig. Szerencsére a mai billentyűzetek – még az olcsóbbak is – elég jól bírják a gyűrődést. Persze ez nem azt jelenti, hogy beáztathatod domestoszos vízbe, de nyugodtan átsuvickolhatod nedves, fertőtlenítős ronggyal. Fontos, hogy a billentyűk oldalait és a köztük lévő réseket is tisztítsd ki.

Ez is érdekelhet:

Így tisztítsd a billentyűzeted 0,5 perc alatt!

A laptop billentyűzetére ez ugyanúgy igaz, de ott még jobban kell figyelni arra, hogy ne legyen nagyon vizes a kendő, mert ha belefolyik a gépbe, igen drága mulatság lesz megjavítani.

Ami az egeret illeti: pontosan ugyanez, ugyanígy. A vezetékes egeret érdemes előtte kihúzni!

Kontroller

Ha van otthon videójáték-konzol, és azt használja is valaki, akkor bizony tisztítani is kell, mivel a kontrollereken rengeteg a zug, ahová be tud fészkelni a kosz, a zsír és a por. Ide sajnos már nem lesz elég a nedves rongy! Jöhet a fülpiszkáló, vatta és a fogpiszkáló. A rossz hír, hogyha a gyereked használja a legtöbbet, akkor neki is kell kitakarítania, mivel be kell hozzá kapcsolni a gépet illetve a kontrollert. Szóval parancsolj rá a lurkóra! Nyugodtan ülj ott mellette, hogy minden kis rést tényleg kitakarítson.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!