Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bocsánatot kért a Burger King a megalázott vak nőtől

Panaszt tett egy vak nő a Burger Kingre, miután a gyorsétterem dolgozói nem voltak hajlandóak felolvasni neki az egyik étel összetevőit.

Kénytelen volt bocsánatot kérni a Burger King egy vak nőtől, miután a gyorsétterem dolgozói megtagadták, hogy felolvassák neki a brownie összetevőinek listáját. Az eset az Egyesült Királyságban történt, de a hír az egész világot bejárta. 

Medina Hall a folkestone-i étterembe tért be, ahol előre jelezte a dolgozóknak, hogy mogyoróallergiája van. Mivel vak, megkérte őket, hogy olvassák fel neki a brownie összetevőinek listáját. A gyorsétterem dolgozói ezt megtagadták, mondván, ők csak az étlapot adhatják át neki. 

Medina a dolgozók viselkedésén megdöbbent, mivel egy kis darabka mogyoró is komoly asztmás rohamot válthat ki nála, és akár kórházba is kerülhet tőle. Az étteremben a vállalati politikával magyarázták a felolvasás megtagadását. Abban állítólag az áll, hogy a vendégek csak saját maguk olvashatják az étlapot.

A Burger King bocsánatkéréséből azonban kiderült, hogy ilyen szabály nem létezik. A dolgozók simán felolvashatták volna az összetevők listáját a vak nőnek. Medina reméli, hogy a Burger King étlapja hamarosan elérhető lesz mindenki számára, így ő is könnyen tájékozódhat az allergénekről.

A Burger King alkalmazottai sajnos nem először aláznak meg fogyatékkal élő embert. Augusztusban egy amerikai siket nő története járta be a sajtót, aki a mobiltelefonja kijelzője segítségével szerette volna bemutatni az ablakban dolgozó eladónak a rendelését, aki viszont ezt megtagadta tőle. A gyorsétteremlánc kénytelen volt az eset után bocsánatot kérni a nőtől.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!