Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Célba ért a dinnyebotrány! Ennyivel emelte a Lidl az olcsónak hirdetett gyümölcsök árát

20 forinntal megemelte a görögdinnye kilónkénti árát a Lidl üzletlánc, ezzel pedig úgy tűnik, érdemes volt tiltakoznia az agrárkamarának és a Dinnyetermelők Egyesületének. 

Az elmúlt napok tiltakozásai célba értek,  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Dinnyetermelők Egyesületének felszólítására ugyanis emelt a görögdinnye árán a Lidl – derül ki az Index.hu cikkéből. 

A napokban mi is beszámoltunk róla, mekkora botrány kerekedett abból, hogy a Lidl csupán 99 forintos kilónkénti áron adja el a minőséginek hirdetett magyar dinnyét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, majd nem sokkal később a Dinnyetermelők Egyesülete is felszólította az üzletláncot, hogy emelje meg a dinnye árát, a rendkívül alacsony akció ugyanis a termelőket és a vásárlókat egyaránt megvezeti, hiszen ennyi pénzért nem lehet minőségi magyar görögdinnyét árulni a piacon. A NAK szerint a mostani állás szerint a bekerülési költségeket is figyelembe véve kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs.

A Lidl péntektől-vasárnapig újfent 119 Ft/kg-os áron hirdeti a minőségi magyar görögdinnyét. 

Az Index internetes körképe szerint jelenleg a Tescóban és az Auchan online áruházában is 109 forint a dinnye kilója, míg a Spar online boltjában 129 forint a kilónkénti ár. A CBA-nak viszont van olyan üzlete az Üllői úton, ahol péntek este csakugyan 99 forint volt a gyümölcs kilója. 

EZ IS ÉRDEKES: 

forrás index.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Sun, 2019-08-11 07:14

Én pedig azzal tiltakozok a dinnyebotrány ellen, hogy nem veszek dinnyét. Idén mindegy hogy termelőtől vagy lánctól vettem, igazán jó dinnyét nem kaptam. Pedig az elvi kritériumoknak megfeleltek. De ezt a dinnyének nem mondták el. Régen, amikor még lehetett lékeltetni a dinnyét, ilyen nem volt. A szar dinnye a nyakukon maradt.