Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős töltött tojást húsvétra!

Töltött tojás nélkül nincs Húsvét! Idén egy izgalmas és pikáns változatot készítek. Az előételek között lesz még egy krémsajttal töltött zellerszár, aztán jöhet a kalács!

Ebben az évben újítok a húsvéti menün. A hagyományos töltött tojás helyett egy kinézetre hasonló, de ízében más, egészen elragadó tojásételt készítek. Keleties ízvilága mindenkit teljesen megbabonázott, akivel megkóstoltattam a próbafőzés alkalmával. Amikor ránéztek, igazából nem tűnt nekik túl különlegesnek, maximum a pirított szezámmagot furcsállták a tetején.

A felismerés csak akkor jött, miután beleharaptak. A szemek felcsillantak, a jobb hüvelykujjak a magasba emelkedtek. Szóhoz ugyanis senki sem jutott, de lehet, hogy nem is akart, inkább csak tömték a tojáscsónakokat a szájukba. Ettől függetlenül biztosan hiányolná a család a már jól megszokott ízeket, tehát kerül az asztalra eredeti töltésű tojás, sőt, mellette a házi majonéz-mártás is ott virít majd.

Ez a finomság jól mutat a húsvéti ünnepi asztalon, nem vitás, de a sonka érkezése előtt szükségünk lesz még egy áthidaló közbülső fogásra is. Roppanós zellerszárcsíkokat töltök baconös-újhagymás sajtkrémmel. Idáig csak mártogatóst készítettem a zellerszárhoz, de mostantól gyakran fogom ebben a változatban tálalni!

Ezt az eredetileg amerikai receptet szemeltem ki, amit fotó alapján választottam. Az instrukciókat olvasva, viszont kicsit elbizonytalanodtam, olyan kacifántosan írták le a bacon sütését - ilyen esetekre azt ajánlom mindenkinek, olvassa el az elkészítés menetét, aztán oldja meg úgy, ahogy neki a legegyszerűbb. Szuper jó sajtkrémet kevertem az általam percek alatt pirított baconkockákból is - ha egész szeletekben kellett volna tálalnom, akkor biztos, hogy összekentem volna még nyolc edényt érte, de ehhez a felhasználási módhoz csodás lett így is.

A zeller íze nagyszerűen harmonizál a lágy krémsajttal, a zöld, piros, fehér és narancs színek a tavaszt idézik az ünnepi asztalra. Amikor ráharapunk egy ropogós baconkockára, az pedig a nap fénypontja lesz! Ezt a fogást biztosan még sokszor bevetem, nagyon jó lesz szülinapra és baráti összejövetelekre is.

Végül aztán jöhet az elmaradhatatlan rózsakalács. Mivel kis adagokban sütöm, mindenki megragadhatja, és irigykedés nélkül elmajszolhatja a saját választottját!
Jövő héten Ravennából hozok nektek recepteket, addig is bővítsük, újítsuk a tervezett húsvéti menüsort.
Gréti

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!