Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csomagolásmentes bolt nyílt Budapesten - vásárolj befőttesüvegben!

Előremutató bolt nyílt Pesten -  a 13. kerületben mindent saját tárolódobozodban vehetsz meg, nincs több környezetszennyező nejlonzacskó és csomagolás - és bűntudat sem.

Ha csak a tévé és a számítógép előtt szörnyülködsz azon, hogy ellep minket a szeméttenger, azzal nem sokra mész. Ha szelektíven gyűjtöd a szemetet, az már félsiker. Viszont ha megpróbálsz szemét nélkül élni, na azzal segítesz a legtöbbet a környezeten.

Ne keresd tovább a kifogásokat, inkább láss neki. Sokkal könnyebben kivitelezhető, mint gondolnád. Múlt héten ugyanis újabb csomagolásmentes bolt és kávézó nyitotta meg kapuit, hogy segítségedre legyen a környezettudatos, környezetkímélő életvitelben és vásárlásban.


Budapesten, a XIII. kerületi Kresz Géza utcában található Ligetiboltban mindent felesleges nejlonzacskók, műanyag dobozok és nejlonhálók nélkül, vagy pedig visszaváltható, újrahasznosítható üvegekben tudsz megvásárolni. Ezzel nemcsak a környezetet, de a pénztárcádat is nagy mértékben kímélheted, ugyanis semmi sincs előre kiporciózva, mindenből pont annyit vehetsz, amennyit szeretnél.

A Ligetibolt Facebook-oldalát itt találod.

Ez különösen fontos, hiszen a vásárlásaink során nemcsak az végzi a szeméthalom tetején, amiben hazavittük az élelmiszereket, hanem gyakran az étel is. Így nem kell attól félned, hogy rád romlik fél zacskó alapanyag, mert itt eleve vehetsz csak fél csomagnyit.

Sipos Melinda, a csomagolásmentes Ligetibolt tulajdonosa nem csak azt tartja fontosnak, hogy miben visszük haza a terméket, hanem azt is, hogy minél inkább környezetbarát legyen, amit veszünk. Az üzletben kapható élelmiszerek legtöbbje 40 kilométeres körzeten belülről származik, így támogatják a hazai termelőket, és megkímélik a környezetet a szállítás okozta szennyezéstől.

Ezt is nézd meg!

Ezek után nem biztos, hogy fogsz még avokádót enni

A termékek adalékanyag- és tartósítószermentesek, és sok a biotermék is. A tejtermékek például nem esnek át ultramagas hőkezelésen, ami ugyan azt jelenti, hogy nem állnak el hetekig, viszont sokkal egészségesebbek.

Szóval ne keress több kifogást, láss neki te is a Föld megmentésének.

Fogd meg otthon az üres befőttesüvegeket, vászonzsákokat, műanyag tárolókat, és irány a csomagolásmentes bolt. Akkor sem kell kétségbeesned, ha útközben jut eszedbe, hogy beugranál valamiért, mert ott is vehetsz vászonzsákot, amit aztán még jó sokszor megtölthetsz mindenféle jóval.

Ha eddig mindent csak lekapkodtál a polcról, és még sosem vásároltál ilyen helyen, egy tábla rögtön útbaigazít, és a tárolóeszközöd lemérése után már kezdheted is a környezetbarát shoppingolást.

Szinte mindent megtalálsz a boltban: a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve a tésztákon, aszalványokon, teákon, kávékon, pékárukon, tejtermékeken át egészen a vegyszermentes kozmetikumok és tisztítószerekig. Vásárlás után pedig megihatsz egy csésze kávét egy finom sütivel.

Még több érdekes cikket a Gardenistán itt találsz.
 

Ezeket láttad már?

cikk, címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Felica
F. Bea / Felica Sun, 2018-04-01 07:08

Nagyon tetszik a kezdeményezés, bár én eddig is igyekeztem visszaszorítani a nylon zacskók igénybevételét. Füles kosárral járok bevásárolni, áruházba sem tilos azzal bemenni, telepakolni, mert aztán úgy is kipakolom a szalagra. Bár zöldségeket még kénytelen az ember zacskóba tenni, de én leginkább zöldséget a helyi kiskereskedőtől veszem, ahol nem szükséges zacskózni, leméri és bele teszi a kosaramba. Ha még is néha szükségem van a zacskóra, azt utána szemeteszsáknak használom el a konyhai kukában. Soha nem veszek szemeteszsákot. Nem lehetetlen zacsi nélkül élni, hisz még a gyerekkoromban nem is volt ilyen. Üvegben vittük a kakaót az oviba, a szüleink pedig cekkerrel jártak bevásárolni. Simán ki lehet iktatni az életből.