Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúcsminőségű alapanyagok a Bocuse d’Or-on

Ugyanazokkal a hozzávalókkal készíthettük el a mai ebédünket, mint amivel a Bocuse d’Or magyar versenyzői dolgoznak majd a nagy megmérettetésen. Itt a szuper recept is!

A METRO, azaz a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja” és a “Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyagbeszállítója” nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A magyarországi döntő egyik fő alapanyagát küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, ami rögtön eldöntötte: semmi más nem készülhet, csakis diós kéregben sült szarvasborjú.

Ki lesz a Bocuse d’Or magyar résztvevője?

Amiről már hírt adtunk, hogy a február 18-i magyar döntőn hatan versenyeznek majd az európai döntőbe jutásért. Közülük öten a tavaly december 13-i selejtezőről jutottak tovább: Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád, valamint újra indul a Bocuse d’Or-on Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is.
Az idei magyar döntőnek a korábbiaknál is nagyobb jelentősége van, hiszen a győzteseknek májusban hazai pályán kell bizonyítaniuk a világ élvonala előtt, és egy világviszonylatban is erős európai mezőnyben kell képviselniük Magyarországot.

Az alapanyagról

A Bocuse d’Or 2016-os európai döntőjének versenytémái: a szarvasborjú és a kecsege kaviárjával. E két alapanyag közül mi a gímszarvasborjú-gerincet kaptuk, mint elkészítendő feladat.
A Kárpát-medencei gímszarvas nemcsak a vadgazdálkodás szempontjából elsőrendű, hanem prémium konyhai alapanyagként is előkelő helyet foglal el. Mivel a gímszarvas a természetes ökológiai rendszer részeként, azzal összhangban él – a háziállatfajták tenyésztett állományaival ellentétben – , a húsa mentes az antibiotikumoktól, a különböző gyógyszerektől, és nem utolsó sorban az iparilag gyártott tápszerektől, esetleges hormonkészítményektől.
Mindezek miatt maga a vadhús kifejezetten tápláló, nagyon magas biológiai és élvezeti értékkel bír. A szarvashús a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, ezért ha nemcsak finom ételeket kívánunk fogyasztani, hanem emellett egészségesen is szeretnénk táplálkozni, akkor elsőrangú, minőségi választás.

Itt a Nosalty szarvaskreációja

A METRO jóvoltából most megosztjuk veletek a diókéregben sült szarvasgerinc receptjét, melyet mindenkinek ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem nehéz, a végeredmény pedig magáért beszél!

További információt a magyarországi METRO üzletekről és termékeiről itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!