Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúcsra törhet a magyar dinnye! - Nem csak itthon, külföldön is imádják a magyar görögöt

Egyre több magyar termelésből származó görögdinnyét visznek ki külföldre. A magyar görögből leginkább a cseh, a lengyel és a szlovák régiókba kerül meghatározó mennyiség. 

Az áruházláncok közbenjárásával idén csúcsot dönthet a hazai termesztésű görögdinnye exportja. A magyar dinnye nagy mennyiségben jut el a cseh, szlovák és lengyel szupermarketekbe – írja a 24.hu. 

A Világgazdaság hétfői számában megjelent információk szerint évről évre nő a magyar görögdinnye iránti kereslet. A tavalyi évben 2017-hez hasonlóan  mintegy 7200 tonna dinnye fogyott, a külföldi piacon értékesített mennyiség volumenben 12%-kal nőtt.

A magyar dinnyetermelők a Lidl szupermarketek közbenjárásával 4500 tonna magyar dinnyét exportáltak csaknem 400 millió forint értékben,ami 27%-os értékbeli növekedésnek felel meg. Az áruházlánc idén is hasonló növekedésre számít. A Tesco áruházlánc 2018-ban mintegy 10.000 tonna hazai dinnyét értékesített a magyar üzletekben, 8000 tonna pedig a szlovák, cseh és lengyel hipermarketekbe jutott. 

A Világgazdaság a Tesco, CBA, Spar, Lidl, Auchan és Aldi áruházakat kérdezte a hazai dinnye eladásának részleteiről. A körképből kiderül, a szezon kezdetével a legtöbb helyen már csak magyar termelésből származó gyümölcsöt árulnak (kivételt képez a sárgadinnye, amelyet itthon nem termesztenek), ebből is a közepes, illetve a nagyobb darabokat keresik többen.

EZ IS ÉRDEKES: 

via 24.hu, Világgazdaság

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!