Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Détár Enikő: ,,Van egy macskás, nőcis énem, és van egy mamás énem, aki főz” – EgySztárÉtel

Az EgySztárÉtel új epizódjában isteni fehér sajtos, aszalt paradicsomos csirkét készített Cher, Barbra Streisand és Demi Moore magyar hangja, Détár Enikő! (x)

A Nosalty látványkonyhájában egyszerre főzött Cher, Barbra Streisand és Demi Moore jól ismert szinkronhangja, a színésznő Détár Enikő. EgySztárÉtel sorozatunk új epizódjában olyan receptet mutat nektek, amit akár egy rohanós hétköznap is simán elkészíthettek.

A 100-as fordulatszámon pörgő színésznő épp egy előadásról érkezve dobott össze nálunk egy isteni csirkét dán fehér sajttal és szárított paradicsommal. Receptjére biztosan nem mondhatod, hogy nincs időd nekiállni!

Détár Enikő dán fehér sajtos, aszalt paradicsomos csirkereceptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit meg tudtál főzni?

Az elsőből az derült ki, hogy nem tudunk főzni. Én kb. 5 és fél éves voltam, a húgom 3 éves, és krumplipürét akartunk készíteni. Tudtuk, hogy a krumplit először meg kell főzni, még meg is pucoltuk. Na de mi víz nélkül tettük oda, ezért elkezdett füstölni, és iszonyú büdös volt. A lábast egy konyharuhával akartuk menekíteni, de lángra lobbant a konyharuha, úgyhogy tesómmal az odaégett krumplit meg konyharuhát is kidobtuk a kertbe. Tél volt, és szerencsére esett hó, havas volt a kert, így úsztuk meg mi is, meg vélhetően a ház is.

Ez volt a legnagyobb kudarcod a konyhában?

Egyszer, mikor a lányom még kicsi volt, úgy gondoltam, én készítem el a szülinapi tortáját. Külföldről hozott vaníliát használtam hozzá, aminek elég furcsa íze volt. Mikor felszeleteltük, mindenki megkóstolta és hallgatott, míg a lányom meg nem szólalt:
„Mama, ebből ne adjunk a kutyánknak, mert beteg lesz.”

Ez egy szép vélemény.

Nagyon is, egy őszinte gyermeki vélemény. Szerintem, aki főz, annál elkerülhetetlen a kudarc. Én iszonyú türelmetlen vagyok, és elvárom magamtól, hogy egyszerre több mindent csináljak, emiatt sokszor figyelmetlen is vagyok. Szerintem a főzésben is úgy van, mint a színpadon, hogy kitalálsz valamit, egy ételt, egy szerepet, és állandóan tökéletesíteni akarod. Meg kell tanulni elengedni, mert néha, ha túlságosan is javítgatni próbálsz valamin, akkor lehet, hogy a végén az egész rosszul sül el.  

A szerepeid között több 'végzet asszonya' karakter is jelen van. A Rocknagyiban a pop istennőjét, Chert alakítod, míg a Mamma Mia!-ban a könnyűvérű Tanya-t. Ezeket a nőket én nem tudom elképzelni a konyhában. Mennyiben hasonlítasz ezekre a női karakterekre?

Igen, valamiért ez rám ragadt, de minden embernek sokrétegű a személyisége. Én a civil életben szeretem megélni azt, hogy „mama” vagyok, vagy ahogy a fiam mondja ”manya”. A párom azt szokta mondani, hogy: „Te egy manyamacs vagy.” Van egy macskás, nőcis énem, és van egy mamás énem, aki főz. Ez a fajta „mammaság” nagyon erős bennem, aki ismer, az tudja, és nekem az elég.

Volt már olyan előadásod, ahol főznöd kellett a színpadon?

Főznöm még nem kellett, illetve egyszer az Irma, te édes című darabban, de ott csak kamufőztünk, nem kellett valóban elkészíteni az ételt. A színpadi főzés, és leginkább az evés sosem az, aminek látszik. Természetesen nem whiskeyt iszol, nem eszel rágós húst, hacsak nincs beleírva a darabba, hiszen az nehezebbé teszi a játékot és a beszédet. De ez meg hadd maradjon a színpad titka.

És mi az a darab, amiben legközelebb láthatunk téged?

A következő darab egy nagy projekt lesz a Szegedi Szabadtéri Színpadon, a Titanic című musical, amit augusztus 9-én mutatunk be. De egész nyáron ugyanúgy lesz Mamma Mia!, Rocknagyi, A nők (is) a fejükre estek! is, szóval nem lesz lazsálás. 

Ők már mind főztek a Nosalty konyhájában:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!