Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Döbbenetes mennyi ételt kapnak az emberek ebben a magyar kórházban

Elképesztő fotót készítettek a Szent Imre kórház szülészetén. A napi menü mennyisége egészen kiábrándító. Megmutatjuk!

Szerencsére láttunk már pozitív példát arra, hogy készülhetnek tartalmas ételek is a kórházakban. Sajnos ezúttal ismét a magyar egészségügy szomorú helyzetére irányította a figyelmet az a férfi, aki lefotózta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szülészetén felszolgált elkeserítő vacsorát, amit a felesége kapott.

A képet a Magyar Hang egyik olvasója küldte be (a képet itt tudjátok megnézni), amin a nő enyhe kifejezéssel is szegényesnek mondható vacsorája látható, vagyis 9 db háztartási keksz némi reszelt sajt kíséretében. A jóllakástól igencsak messze álló mennyiség megdöbbentette őket. Már a harmadik gyermeküket várták, így a korábbi tapasztalataik miatt felkészültek rá, hogy nem terülj, terülj asztalkám várja majd a feleségét a kórházban, de ez a mostani eset még őt is kiborította. 

Sajnos többen megtapasztalták már életükben, ha kórházi kezelésre szorulnak, az ott felszolgált menü mellé szükség lehet egy kis kiegészítésre a finom hazai kosztból, amennyiben nem szeretnénk éhesek maradni. Sokan azonban ezt nem engedhetik meg maguknak, így viszont könnyen elképzelhető, hogy egyes anyukák nem jutnak mindig elegendő ételhez.

A reggeli sem mentette meg a helyzetet, ami mindösszesen egy kefirből és egy kis száradt kalácsból állt, pedig a kórházi rendelet szerint változatos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet kellene biztosítani a betegek számára, ám ezt úgy tűnik, el is felejthetjük egyes osztályokon. A főétel sem kecsegtetett az anyuka számára semmi jóval, ebédre csak porleves és burgonyapüré jutott.

Frissítés:
A cikk megjelenése után a kórház reagált. Válaszukban kifejtik, hogy csak a császármetszés után kerül sor diétára, ezért volt kevés a mennyiség, amit kapott a kismama – írja a Magyar Hang. 

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!