Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobó Ági: ,,A dínóhús és a mirelit mosolygós burgonya a mai napig leveri a tonhalsteaket" - itt az EgySztárÉtel új epizódja

A Nosalty konyhájában ezúttal Dobó Ági főzött nektek. Az egykori szépségkirálynő egy isteni sajtos-tojásos nokedlit készített...csak semmi diéta! 

Jogász, szépségkirálynő, blogger és anyuka, mindez kb. 168 centibe sűrítve – a Nosalty konyháját ezúttal Dobó Ági látogatta meg! A második Konyhafőnök VIP győztese egy friss nyári salátát készített, na meg sajtos-tojásos nokedlit. Ha benned is él a sztereotípia a szépségkirálynők önsanyargató életéről, akkor gyorsan dobd ezt az elképzelést, és légy olyan, mint Ági, aki elmondása szerint tésztát tésztával eszik.

Az EgySztárÉtel legújabb epizódjában egy isteni sajtos-tojásos nokedli készült friss, ecetes-hagymás salival, Dobó Ági jóvoltából. Egyszerű és isteni, dobd össze te is! 

Dobó Ági sajtos-tojásos nokedli receptjét itt találod!

Mi az első főzésélményed vagy kudarcod?

Egészen kicsi koromtól, ha vendégség volt nálunk, akkor mindig a saláta volt a mi reszortunk. Zöldséget aprítani, öntetet keverni, ilyesmi, de igazából, az első 15-16 évemben nem sok jó élmény köt a főzéshez, mert nagyon-nagyon finnyás voltam. Óvodában például rendszeresen kaptam büntetést, sarokba állítást azért, mert nem ettem meg azokat az ételeket, amiket elém raktak. Mondtam, hogy nekem nem étel a tejfölös kenyér, meg a két centi vastagra vágott zselés lekvár, rátéve egy félig száraz kenyérre... Nekem más fogalmam volt a jó ételről, már akkor is! (nevet)

Ez pont beleillik abba, amit az emberek a szépségkirálynőkről gondolnak, hogy nem esznek semmit, vagy csak salátát. De neked mégis jó a kapcsolatod az ételekkel, most pedig nokedlit készítettél.

Én nem mondom, hogy nem igaz a sztereotípia, hogy az, aki modelléletet él, az nem sanyargatja magát, mert szerintem 10-ből 8-9 lány ezt csinálja. Szerintem az is kínozza magát, aki azt mondja, hogy imádja ezt az életmódot, és tök jó mindig csak salátát enni. Szerintem ez nem igaz.

,,Én imádok enni. Főzni is azért szeretek, mert enni is szeretek, és azt főzöm meg, amire rákívánok."

Ha jön egy kattanás, akkor a világból is kimegyek egy csípős szószért vagy friss korianderért, akár a tél közepén is. 

A koriander elég különleges alapanyag, nálad meg ott vannak a gyerekek. Ők szeretik a különleges ételeket? Mennyire élheted ki magad?

Korábban abszolút nem élhettem ki magam a konyhában, csak az alap dolgok mentek át a családon...

...mint a dínóhusi?

A mirelit dínóhús és mirelit mosolygós burgonya a mai napig leveri a tonhalsteaket. (nevet) De ha megkérdezzük a gyerekeket, hogy mit készítsünk vacsorára, akkor simán eszükbe jut a tonhalsteak friss zöldségekkel. Ettől függetlenül a pizzát, a tésztát és a mosolygós burgonyát nehéz megverni sült karfiollal!

Hogyan lehet megoldani, ha egy gyerek válogatós? Otthon hogyan oldották meg nálad azt, hogy finnyás voltál?
 
Anyukám egy igazi, klasszikus háziasszony, ő trükköket vetett be. Például nem szerettem, ha a levesben nagy hagymadarabok vannak. Anyukám ezért azt találta ki, hogy a levesalaphoz lereszelte a hagymát meg a zöldségeket, és úgy szívesen megettem. Vagy nem szerettem, hogy a fasírt közepe nedves, nyers hatású, ezért anyukám kilapította, és akkor lapos fasírtokat ettem. Én nagyon változatosan főzök a gyerekeimnek, már pici koruktól kezdve, és emiatt elég nyitottak. A 7 éves Beni fiam a gasztronómia terén lassan annyira bevállalós, mint én, mindent megkóstol. A kicsi egy kicsit kockább, ő jobban hasonlít az apukájára.
 
Csaba (Ági férje – a szerk) a klasszikus konyhát kedveli?
 
Csabi a húsleves, nokedli és gulyás/pörkölt háromszögében maradt le. Ő mondjuk az elmúlt egy-két évben a hatásomra kezdett el nyitni. 
 
 
Ha anyukád háziasszony, akkor egyértelmű volt, hogy te is megtanulsz főzni?
 
A konyhában nőttem fel és a konyha körül. Az egész családunk az evés köré szerveződött folyamatosan. Ünnep sem kellett, hétvégente mindig vendéglátás volt nálunk. Nagy főzések, nagy evések, ott nem tudtam kihúzni magam, és nem is akartam.
 

Van olyan alapanyag, amihez egyáltalán nem nyúlsz?

Talán a csiga. Nekem a csiga a világ legfélelmetesebb állata.

Nem érzed magadban az erőt, hogy elpusztítsd azzal, hogy megfőzöd és megeszed?

Lehet, azzal le tudnám küzdeni az őrült félelmet, de nem... nagyon félek tőle, persze ha muszáj lenne elkészíteném valahogyan...

 

 

Mi tanácsolsz annak, aki nem veszi a bátorságot, hogy főzzön?

Hogy vegye! Lépje át a konyha küszöbét, mert megéri. Látom nagyon sok kisgyerekes anyukán, hogy mennyire kényszeresnek éli meg, hogy ételt kell produkálnia. Lehet, hogy diétázik, nem eszik szívesen, vagy nem tud elkészíteni valamit. Az a titkos misszióm, hogy lássák az emberek, hogy ezek nagyon egyszerű dolgok. Én azért szeretek ételről meg főzésről kommunikálni, mert azt látom, hogy tabukat döntögetek azzal, hogy bemutatom, valamit három lépésben is meg lehet csinálni. Hogy nem kell azt gondolni, hogy egy torta elkészítése két nap.

Nekem a főzőverseny volt az, ami rengeteg blokkot feloldott bennem, azt láttam, hogy 60 perc alatt bármit meg tudok csinálni. De ez a karanténidőszak is ilyen volt, évekig húztam, hogy otthon kenyeret süssek, aztán meggyúrtam, megsütöttem, és jó volt! Az életemet végigkíséri és jellemzi a mottó, miszerint „A lehetetlen nem létezik!”. Ezt a szlogent egy sportmárka kampányában láttam (nevet), egyébként Muhammad Ali mondta. Rám ez a mondat nagy hatással volt, és ez a konyhára is igaz. Nincs olyan, hogy valamit nem lehet megcsinálni. 

Ezeket láttad?

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!