Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Durva változás jön az Auchannál, ráadásul a napokban

A környezet megóvása érdekében komoly döntést hozott az Auchan: már május végén kivonják a forgalomból az egyik legszennyezőbb csomagolóanyagot. 
Évről évre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és a fenntartható élelmezés, amiben az élelmiszeriparnak és a kereskedelmi láncoknak nagy a felelőssége. Egyre több ország határolja el magát az egyszer használatos műanyagok forgalmazásától, Franciaországban januártól, New Yorkban pedig márciustól korlátozásokra került sor.
 
 
2021-re várhatóan egész Európában, így Magyarországon is életbe lépnek majd a szabályozások. Az Auchan Magyarország viszont már idén áprilistól megkezdte ezek kivonását a termékkínálatából. 
 
Egyre növekvő fogyasztói igény, hogy fenntarthatóan vásároljunk és minél több környezetbarát cikket vihessünk haza. A felmérések szerint évente körülbelül 2,1 milliárd tonna kommunális hulladékot termelünk világszerte, aminek mindössze 16 százalékát hasznosítjuk újra, ez pedig óriási terhelést jelent a Földünknek.
 
Az Auchan Magyarország már az európai korlátozások bevezetése előtt konkrét lépéseket tesz, nem csak azért, mert felelős vállalatként kötelességének érzi az aktív és példamutató szerepvállalást, hanem azért is, mert a járványhelyzetben a védőeszközök, előre csomagolt termékek miatt szükségszerűen megnövekedett a műanyaghasználat.
 
A fertőzésveszély miatt ezekről egyelőre nehezen lehet lemondani, ezért az áruházlánc úgy döntött, hogy még a törvényi szabályozás életbe lépése előtt azokat a műanyagtermékeket vonja ki a kínálatából, amelyek egyszer használatosak és nem játszanak szerepet a járvány elleni védekezésben. Áprilistól kivezetik az áruházakból a műanyag tányérokat, szívószálakat, fültisztító pálcikákat, és helyettük olyan környezetbarát alternatívákat kínálnak majd, amelyek például fából, papírból, cukornádból vagy bambuszból készülnek. Az új, környezetbarát választék már a polcokon van. A váltást áruházi dekoráció is népszerűsíti, hiszen a jövőben ez lesz az állandó kínálat.  A csomagolás is tükrözni fogja a fenntarthatóságot, ezzel is segítve a fogyasztók eligazodását a termékek között.  A műanyagból készült, régi készlet teljes kikopása május végére várható, az áruházak addig is a kiárusítást külön kihelyezéssel valósítják meg. 
 
 
Az áruházlánc egyébként már tavaly decemberben is komoly lépéseket tett, ilyen volt például a magyarországi piacon elsőként alkalmazott bevásárló kartondoboz, amely az otthoni tárolásra is praktikus megoldás lehet. Mindemellett az Auchan idén több egyszer használatos bevásárlótáskát is kivont a forgalomból, amelyeket környezetbarát papír- és szövött, illetve  100%-ban lebomló, házilag  is komposztálható táskákra  cserélt le. 
 
„Az új, fenntartható termékcsalád bevezetésével az a célunk, hogy vállalatként is tegyünk a környezetünkért és hosszútávon a fogyasztóinkat is erre ösztönözzük. Szeretnénk a kereskedelem területén élen járni a fenntarthatóságot illetően, ezért számos egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos projektünk megvalósítása van folyamatban. Nagyon sokan járnak hozzánk vásárolni, ennek abból a szempontból is érezzük a súlyát, hogy a társadalmi szemléletformálásban is szerepünk van" – mondta el Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója. 
 

Ez is érdekelhet:

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anettbp
Anettbp Mon, 2020-05-18 20:57

Itthon is egyre többen használnak vászonzacskókat, például én is. Van négyféle méretben nálam mindig. Egyszerű és nagyszerű, csak ajánlani tudom mindenkinek.

ildikobalogh49
ildikobalogh49 Sat, 2020-05-16 14:44

Külföldön ezt úgy csinálják, hogy saját zsákokat viszel magaddal a zsemlének, zöldségnek, gyümölcsnek. Természetes mindeninek. Nekünk még meg kell szoknunk.

jozsefkovacs4
jozsefkovacs4 Sat, 2020-05-16 08:52

Ez mind dicséretes. Viszont a müanyag zacskók helyetesitéséröl még sehol senki semmit se mondott. Milyen alternativa jöhet szóba ,ami müködik is órisái tételben. ez itt a kérdés .A nélkül ,hogy másformában rongálnánk a természetet. Erre vagyok kiváncsi. Gondolom nem kell ehhez a fél világ fáját kivágni.