Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a krumpliban te lehetsz a töltelék - burgonyahotel, a világ egyik legfurább helye

Annyira szereted a krumplit, hogy legszívesebben belebújnál? Most megteheted! Ez a burgonyahotel a világ egyik legérdekesebb szálláshelye.

Nem kérdezzük meg, hogy gondolkoztál-e valaha azon, hogy milyen lehet egy burgonya belsejében, de ha titkon mégis erről álmodoztál, jó hírünk van. Ha szeretsz utazni, de unod az átlagos hotelszobákat, apartmanokat, akkor ez a hely neked való! Burgonyaimádóknak egyenesen kötelező!

Gigantikus burgonya

Ma már nem sok mindenen lepődünk meg, de a burgonya hotel még a magasra tolt ingerküszöbünket is sikerült elérnie. Egészen szürreális az a mini hotel, amit Idahoban, egy termőföld közepén építettek fel, ugyanis egy krumplit formáz.

Minden idők egyik legfurább apartmanját, a Big Idaho Potato Hotelt South Boise városában építették fel, ami egy 6 tonnás, 8,5 méter hosszú, 3,5 méter széles és 3,5 méter magas burgonya. Az acélból, gipszből és betonból felhúzott rezidencia nem jöhetett volna létre az Idaho-i Burgonya Bizottság nélkül, akik a krumpli népszerűsítése okán vágtak bele a projektbe.A gigászi burgonya 6 éven keresztül turnézott az USA-ban egy kamion hátulján a krumpli nagyszerűségét hirdetve, de a kampány végén a szervezők nem igazán tudták mi legyen a sorsa. Ekkor talált egymásra Kristie Wolfie, ingatlanfejlesztő és a Burgonya Bizottság.

Krumpliból hotel

Kristie javasolta, hogy tegyék a burgonyát lakhatóvá, alakítsanak ki benne egy kis apartmant, a bizottság pedig szabad kezet adott neki. Így született meg az az egy hálószobás ingatlan, ahol a töltött burgonyát új szintre emelték.

Az Owyhee-hegységre néző krumpli belsejében egy hatalmas franciaágy, két fotel, egy kis asztal kapott helyet, a díszítéshez pedig rózsaszínt, fehér és natúr színeket használtak. A fürdőszobát külön alakították ki, ahova egy kandallót is beépítettek.

Tény, hogy Idaho nem a szomszédban van, de ha amerikai nyaralást tervezel, és legyőzhetetlen késztetést érzel, hogy kipróbáld, milyen lehet krumplilakónak lenni, akkor eljött a te időd: 600 dollárért, azaz körülbelül 56000 forintért foglalhatsz 1 éjszakára az Airbnb-n keresztül.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!