Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a szupermarketben kávéval és hosszú beszélgetésekkel segítenek a magányos, idős embereken

Egy holland szupermarketben külön beszélgetős fizetőpulttal és ingyen kávéval kedveskednek azoknak az idős embereknek, akik magányosan élik életüket. 
Példamutató kezdeményezéssel rukkolt elő egy holland szupermarket. Vlijmen városának egyik boltjában külön kávézóval és egy beszélgetős fizetőpulttal várják azokat az idős embereket, akik egyedül élnek és egy kis társaságra vágynak. 
 
 
Kutatások szerint 55 év felett az embereknek csaknem fele megtapasztalja, milyen magányosan élni a mindennapokat. A szomorú számokra hivatkozva a holland Jumbo Supermarket egy olyan találkozási pontot hozott létre üzletében, ahova bárki bemehet, akinek szüksége van egy kis lelki támogatásra, vagy csak egy jóleső beszélgetésre. 
 
A szupermarket egy olyan szervezettel dolgozik együtt, melynek önkéntesei nem csak beszélgetnek az idős emberekkel, de a bevásárlásban és a ház körüli munkákban is segítenek nekik. 
 
 

,,Azoknak, akik nem sietnek, de szívesen beszélgetnének."

 
Ma már rengeteg helyen létezik önkiszolgáló kassza, amely bár megkönnyíti a bevásárlás utáni fizetést, általa a magányos emberek még kevésbé tudnak kapcsolatot teremteni a külvilággal. A holland szupermarket ezzel a kezdeményezéssel egy kicsit háttérbe szeretné szorítani ezt az egyre jobban terjedő trendet, és arra buzdítani a boltokat és annak dolgozóit is, hogy próbáljanak meg egy kicsit jobban odafigyelni azokra, akik idős korukra teljesen egyedül maradtak. 
 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!