Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges bölcsis, ovis és iskolai menzákat szeretne a Greenpeace, írd alá Te is!

Ha neked is fontos, hogy a kisgyerekek egészséges, öko- vagy bioélelmiszereket egyenek a suliban, oviban, bölcsiben, akkor ez érdekelhet.

Egészséges, elsősorban a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban elérhető bio- és ökoélelmiszerek, ételek bevezetését tűzte ki célul a Greenpeace. Szeretnék, ha ennek szükségességét végre a döntéshozók is belátnák, ezért petíciót írtak, amit bárki aláírhat, továbbá járják az országot, hogy a termelőket és az intézményeket közelebb hozzák egymáshoz, illetve az adott önkormányzathoz.

Fontosnak tartják, hogy a kisgyerekek a természettel összhangban termesztett élelmiszereken nőjenek fel, és olyan ételeket fogyasszanak, amelyek egészségüket szolgálják, miközben kímélik a Földet is.

Receptajánló:

Íme a célkitűzéseik:

  • Változtassanak a közbeszerzési szabályokon: ne a legolcsóbbat kelljen választaniuk az intézmények fenntartóinak, hanem a legegészségesebbet! Részesítsék előnyben a helyi, ökológiai termesztésből származó alapanyagokat.
  • Csökkentsék 5%-ra a közétkeztetésben kínált ételek áfáját. Jelenleg az éttermekben adott ételek után csak 5% áfát kell fizetnie a szolgáltatóknak, míg a közétkeztetésben adott ételeket 27%-os adó terheli.
  • Legyen 5% a bioélelmiszerek áfája is a jelenlegi 27%-os helyett! Így mindenki számára elérhetőbbek lesznek az egészséges, természet- és klímabarát élelmiszerek.

Igaz, hogy a kormánytervek szerint 2020. decemberéig 30%-ra kellene növelni a bioalapanyagok arányát a teljes közétkeztetésben, a Greenpeace ennek megvalósulását nem tartja valószínűnek. 

A petíciót itt írhatod alá!

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!