Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyedül karácsonyozol? Tippek, hogy jól teljenek az ünnepek

Idén nem veszel részt a családi karácsonyon? Ha egyedül töltöd az ünnepeket, tedd olyanná, amilyenné mindig is szeretted volna.

A karácsony nem csak családban, és rokonokkal körülvértezve lehet szép – egyedül is érezheted magad jól. Nem az a lényeg, hogy végigmosolyogd a 3 napos ünnepet!

Kapcsolj zenét!

Ha nem érzed azt, hogy a karácsonyi számok hozzátennének bármit is az ünnephez, egészen nyugodtan ignoráld őket, és hallgasd azt, ami jólesik. Persze, ha végtelenített verzióban szeretnéd hallgatni a karácsonyi trackeket, azt is megteheted.

Tégy rendet magad körül – és magadban is

Az egyedüllét egyik kétségtelenül legnagyobb előnye, hogy azt csinálhatsz, amihez éppen kedved szottyan. Ha érzed az erőt magadban egy kis megújulásra, akkor pakold ki a ruhásszekrényedet, szelektálj, válogasd át a dokumentumaidat. Furán hangozhat, de a takarítás megkönnyebbülést is hozhat.

Karácsonyi receptajánló:

Díszítsd a fádat úgy, ahogy neked tetszik!

Díszítsd a fádat a saját ízlésed szerint, most senki nem szólhat bele. Leld örömöd a díszítésben, és ne siesd el: szépen, komótosan, ahogy jól esik. De ha úgy érzed, idén nincs szükséged karácsonyfára, akkor hagyd ki!

Szervezz 3 napos wellnesst otthon

Most végre valóban szánhatsz időt magadra, és anélkül, hogy kimozdulnál, részt vehetsz egy otthoni wellnesshétvégén is. Tegyél fel pakolásokat, használj bőrradírt, engedd tele a kádat, gyújts meg gyertyákat, fesd ki a körmöd, pedikűrözz, végezz nagy generált! Szerezz be előre jó minőségű fürdőolajokat, habfürdőket, krémeket, és kényeztesd magad úgy, mintha egy luxus szállodában lennél.

Kapcsolódj ki!

Attól, hogy egyedül töltöd a karácsonyt, a barátaiddal ugyanúgy találkozhatsz, vagy felhívhatod őket. De egyedül is beülhetsz egy kávézóba, sétálhatsz egy nagyot a friss levegőn, elmehetsz wellnessezni is, úszni, szaunázni, vagy moziba. De ha ahhoz van kedved, egyszerűen fogj egy könyvet, és olvass!

Kerülj flow-ba!

Vagyis végezz olyan tevékenységet, amibe bele tudsz feledkezni. Ilyen lehet a festés, a rajzolás, az írás, de egy jó könyv és egy óriás puzzle is adhat olyan élményt, ami közben észre sem veszed, hogy eltelt néhány óra. Sőt, ha úgy tetszik, aludj! Most végre kedvedre kialudhatod magad anélkül, hogy bárhova is rohannod kellene.

Egyél jókat!

Főzz azt, amit megkívántál, nem baj, ha nem tipikus karácsonyi ételekre fáj a fogad. Ne csapd össze, hanem élvezd a főzést, az ízeket és az illatokat. A főzés önmagában is nagyon jól ki tud kapcsolni, és azzal, hogy létrehozol valami finomat, igazi mesterszakácsnak érezheted magad.

Receptajánló:

Legyél egész nap pizsamában!

Fontos, hogy ne abban a pizsamában töltsd az egész napot, amiben aludtál! Reggel zuhanyozz le, és vegyél fel egy tiszta, puha és kényelmes pizsamát. Főzz teát, igyál forró csokit, és nézd meg kedvenc sorozataidat!

Készülj az újévre!

Írd össze, hogy mit szeretnél 2018-ban hagyni, és mi az, amit 2019-ben el akarsz érni. Tölts le az internetről egy évtervezőt, és feledkezz bele! Egy jól szerkesztett, alapos tervezőt több órába telik kitölteni: tisztába kerülsz a vágyaiddal, a céljaiddal, és azzal, hogy melyik célodért milyen lépéseket kell megtenned.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!