Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyetlen árva összetevő miatt más a Pepsi íze, mint a Coca Coláé

A világ két részre osztható, ami a kólát illeti, és ez valószínűleg kis kivétellel mindenhol így van: vannak a pepsisek és vannak a coca colások. A kettő pedig ritkán vegyül.

Gondolkoztál már rajta, hogy miben különbözik a világ két nagy ellenfele, a Pepsi és a Coca? Általában egy adott kólarajongó heves gyűlölelete övezi az egyiket, míg elfogult imádat a másikat, és fordítva. Egy ember viszont ritkán szereti mindkettőt. Hogy nézne az ki.

A pepsisek általában a frissítő ízre esküsznek, míg a cocások a jellegzetes édes ízért őrülnek meg.

Mindezek ellenére azonban eddig nem lett konkrétan meghatározva a tényleges ízbeli különbség – ennek nyilván legnyomósabb oka az alapvetően titkos receptúra.

Most viszont a Buzzfeed megpróbálta a lehetetlent: kiderült, hogy egyetlen összetevő az eltérés a két hatalmas kólamárka címkéjén:
 

a CITROMSAV!
 

Ha átvizsgálod a Pepsi összetevőit, a citromsav is szerepel köztük, míg a Coca Colában nem. Ez egy igen egyértelmű különbség, és igaziból egyszerűen bizonyíthatja a fent említett fő ízlelésbeli eltérést: a Pepsi frissítőbb, a Coca Cola émelyítőbben édes. Fontos megjegyezni, hogy emellett például a nátrium a Cocában több, a hozzáadott cukor és koffein meg a Pepsiben – írja az Index.
*Bónusz ízbeli eltérést okozhat a két kóla címkéjén levő „természetes aromák” gyűjtőnév is, amiről csak a  Jóisten tudhatja pontosan, micsoda, illetve az állítólagos országonként is más-más receptúra is.

...és ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!