Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyik napról a másikra került kerekesszékbe, mégis elérte az álmát

Egyik napról a másikra kellett lemondania a legnagyobb álmáról egy gyógyíthatatlan betegség miatt.

Kate Stanforth már gyerekkora óta arról álmodozott, hogy egyszer híres balett-táncos válik belőle. Mindent meg is tett azért, hogy valóra váltsa, hiszen iskola előtt és után is órákat gyakorolt, sőt a hétvégén sem pihent. 14 éves korában azonban egy reggel úgy ébredt, hogy alig tud lábra állni, sőt, még a mozgás is megterhelő volt számára. Az állapota folyamatosan romlott, de sajnos csak hónapokkal később jöttek rá, hogy egy krónikus fáradtság nevezetű betegségben szenved.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Stanforth (@katestanforth) által megosztott bejegyzés,

A lány elmondta, hogy megkönnyebbülés volt tudni, hogy mi okozza ezeket a problémákat, bár sajnos segíteni nem tudtak rajta az orvosok. A titokzatos betegségre ugyanis, egyelőre nincsen semmilyen gyógymód, csak tüneti kezelés létezik, bár az sem túl hatékony. Kate állapota emiatt gyorsan romlott. 20 éves korára már csak kerekesszékkel tudott közlekedni. „A rosszabb napjaimon még az ágyból se igen tudtam kikelni, nem csoda, hogy abban az időben a táncra még csak gondolni sem akartam.”

Így nyilván a tánc szinte szóba se jöhetett. „A balett volt a mindenem. Az egész életem. És egy betegség miatt fel kellett adnom.” Szerencsére Kate-nek sikerült túllendülnie ezen és újra belevágott, mostanra pedig már kerekesszékből tart órákat. „Először tanársegédként dolgoztam, majd kemény munkával sikerült levizsgáznom, így már én is tarthatok saját órákat. A vizsga egyébként nagyon kemény volt, leginkább azért, mert másfél óráig tartott. Külön készülnöm kellett rá, hogy kibírjak ennyit bot, kerekesszék, és más segítség nélkül.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Stanforth (@katestanforth) által megosztott bejegyzés,

Azóta Kate minden héten tart egy 45 perces órát diákjainak, igaz, kerekesszékből, de egy-egy nehezebb gyakorlat kedvéért feláll.

Ezeket olvastad már? 

via

Címlapkép: Instagram 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!