Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű trükköt mutatunk, hogy a serpenyőd hónapokkal tovább húzza

Évente legalább egy, ha nem két serpenyőt használsz el? Nem kell így lennie, figyeld, micsoda trükkünk van hozzá!

A serpenyők régóta a háztartások szerves kellékei – mekkora segítség, hogy tojást, palacsintát, zöldséget is süthetünk benne letapadás nélkül! Az óriási találmányt elmosogatni is gyerekjáték – egyetlen hátránya, ha összekaristoljuk, vagdossuk a felszínt, akkor bizony nagyon hamar tönkremegy, és hát a legtöbbünk hajlamos az ilyen vétkekre, ne szépítsük. 

fried bacon in frying pan

Ma már kaphatóak olyan továbbfejlesztett változatok is, melyek állják az evőeszközök támadását, és egészen magas hőfokra is felmelegíthetőek. Ha te viszont a hagyományos, mindennapi teflonokra szavazol, mutatunk pár tippet, amivel a serpenyőd sokkal tovább marad ép és egészséges állapotban!

Minden vadiúj serpenyődet olajozd be, így:

  • Jó alaposan mosd el az új edényt, hogy minden, a gyártás során rajta maradt vegyszert, kezelőanyagot eltávolíts. Töröld meg, szárítsd meg alaposan.
  • Nagyon vékony réteg olajjal kend be a serpenyő felszínét, az olaj legyen valamilyen semleges repceolaj vagy napraforgóolaj. Sütéshez használt kenőecsettel egyenletesen eloszlathatod a felszínen, tényleg ne használj sokat. 

  • Két percig melegítsd a tűzhelyen a serpenyőt közepes lángon, vagy ha bírja a sütő melegét, akkor 150 fokra, a sütőbe is betolhatod, maximum 20 percre.
  • Ha mindezzel megvagy, hagyd a felmelegedett, olajos serpenyőt kihűlni, majd egy papírtörlő segítségével távolítsd el róla a feleslegesen rajta maradt olajat. Tádám, készen is vagy, a serpenyőd élettartama pedig hosszú hónapokkal növekedett.


Feltétlenül vesd be ezt a trükköt! 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images


via Cookinglight

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!