Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ehető slime-ot + sógyurmát csináltunk egy rakat gyerekkel, és imádtuk - VIDEÓ!

Pupákok címmel új sorozatot indítunk, amelyben gyerekek segítségével nyerünk választ az élet nagy kérdéseire. Első körben a szuper trendi, ehető slime jelenségét jártuk körül.

Akár tetszik, akár nem: a slime jelenleg az egyik legmenőbb jelenség a kisgyerekek körében – valószínűleg kevés az olyan szülő, aki ne találkozott volna vele. Ragad, nyúlik, mindenféle neonszínben foszforeszkál, és undin néz ki. Mivel a boltban kapható slime-ok gyakorlatilag ragasztóból és festékből állnak, így hamar elindult a gumicukor alapú, ehetőslime-mozgalom is. Ebben az 'egészségtudatosabb' verzióban az a klassz, hogy ha a gyerkőc a szájába veszi, vagy netalán lenyeli, akkor se lesz baja. 

Persze a legtöbben elvből kiakadunk még az ehető slime gondolatától is, pedig ha belegondolunk, nem sokban különbözik gyerekkorunk óvodai slágerétől, a sógyurmától, amit egészen biztosan mindenki megkóstolt legalább egyszer. Mindkettő kevés alapanyagot igényel, házilag is kivitelezhető, ráadásul nem csak a végtermék élmény a gyerkőc számára, hanem az elkészítés is. Úgyhogy fogtuk magunkat, összeverbuváltunk egyharmad tucat gyermeket, és hatalmas ehető slime- vs. sógyurmapartit csaptunk a konyhánkban.

A bemelegítő kérdések során őszinte meglepetésünkre kiderült, hogy a sógyurma még egyáltalán nem kihalt műfaj. A slime-ért pedig természetesen teljesen odavannak, és még legalább ötféle további, általuk ismert gyurmafélét soroltak fel, amikről nekünk elképzelésünk sem volt, hogy léteznek.

Nem meglepő módon a slime-mal indítottunk: megcsináltuk gumimaciból és egy kissé keményebb gyümölcskaramellából is. Az édesség mellett csak keményítőre és porcukorra volt szükségünk, a slime-gyúrást pedig őszintén szólva mi, felnőttek is nagyon élveztük – mondjuk kell is a szülői felügyelet. Nekünk végül a gumimacis verzió jött be jobban, mert tovább maradt ruganyos. Ennek a receptjét itt találjátok.

Bár nehezen szakadtunk el a csodálatos illatú, és mindenhova odaragadó slime-csodától, azért nekiálltunk sógyurmázni is. Nem tartott soká felismernünk, hogy ez a retró program ugyanannyira leköti a gyerekeket, még ha nem is lesz olyan csilivili a végeredmény. Cserében a kész sógyurmából gyúrhatunk szobrocskákat, vagy egyszerűen kiszaggathatjuk mézeskalácsformákkal. Egyszerű sólisztgyurmareceptünket erre lelitek.

Egyértelmű eredményt nem is nagyon tudtunk hirdetni, mert a gyerekek mind a kettőt nagyon szerették. Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy a slime-mal szemben a sógyurmának nem fogyott el komoly hányada a készítés során. De mondjuk nem is ragadt tőle két napig a konyha.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!