Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eldőlt: már jövőre beszüntetik Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat

Hatalmas változás elé nézünk 2021-től, hiszen búcsút kell intenünk az egyszer használatos műanyagoknak, amivel végre Magyarország is zöldebb lesz.

Az Európai Parlament 2019 májusában szavazta meg azt a javaslatot, amely jövő évtől betiltja egyes műanyag termékek forgalmazását. 

Hogy pontosan milyen termékek érintettek?

Az egyszer használatos evőeszközök (villák, kések, kanalak és pálcikák), egyszer használatos tányérok, szívószálak, fülpiszkálók, léggömbök pálcikái, az oxidatív úton lebomló műanyagok, ételtartók és expandált polisztirolból készült poharak.

Szóval 2021. január 1-jétől új időszámítás kezdődik Magyarországon is.  

Az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának tiltásával minden szükséges intézkedést megtesznek azért, hogy a tömegesen előforduló, egyszer használatos termékeket más, könnyen újrahasználható, újrahasznosítható termékek váltsák fel.

Ennek érdekében támogatják a vállalkozásokat az ilyen termékek fejlesztésére, gyártására. Lehetővé teszik az üveg és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását, az újrafelhasználásra nem alkalmas hulladékot pedig energiává alakítják át, hogy azt helyi családok, magyar vállalkozások használhassák fel.

Üdvözöljük a döntést!

Ezeket olvastad már? 

via

Címlapkép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!