Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elég fényvédelmet nyújtanak a sminktermékeid?

Biztosan te is tudod, hogy a sminktermékekben is van fényvédő, de vajon elég ez ahhoz, hogy megóvd a bőröd a nyári Nap sugaraitól?

Most, hogy jön a nyár, fontos megemlíteni a bőr illetve az arc UV-sugarak elleni védelmét. Sokan úgy gondolják, hogy a mindennapokban elég, ha felkenjük az alapozót az arcunkra, és ezzel le is tudtuk a problémát testünknek ezen a területén, hiszen már ezek a termékek is tartalmaznak némi fényvédőt. De tényleg elég védelmet nyújt mondjuk egy alapozó a Nap ellen?

Miben van fényvédő?

Mint azt említettük, az manapság már szinte természetes, hogy az alapozók 10-15 SPF értékű fényvédőt is tartalmaznak. Azonban azt már kevesen tudják, hogy néhány pirosítóban, arcárnyékolóban, szemhéjpúderben és rúzsban is vannak UV-sugárzás elleni komponensek.

Elég vagy kevés?

Kizárólag rájuk bízni az arcunk fényvédelmét viszont nem éppen felelősségteljes döntés. Ahhoz, hogy rendes védelmet nyújtsanak, 2 mg/cm2-nyi készítményt kellene felvinnünk, amitől úgy néznénk ki, mint egy szobor. A többi termék pedig, mint például a pirosító vagy a szemhéjpúder, szintén nem nyújt elég védelmet, mivel csak kisebb, specifikus területeken használjuk őket.

Arról nem is beszélve, hogy a sminkeknél amúgy is csak UVB fényvédelemről beszélhetünk, UVA-ról nem, vagy csak részlegesen.

Hogy mi a megoldás?

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vedd rá magad, válaszd ki a megfelelő faktorszámú, arcra való fényvédő krémet, és kend fel sminkelés előtt, mert csak így lehetsz teljes biztonságban mind a Nap káros sugarait, mind a ráncokat illetően.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!