Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elhoztuk nektek az 5 legundorítóbb japán ételt

A sushit már mindenki ismeri, és azt is tudjuk, hogy a japánok furcsák - még ha csúnya dolog is általánosítani. Na de hogy ezeket ők tényleg megeszik, döbbenet.

1. Táncoló tintahal

Szegény tintahal annyira bizarr táncot lejt a tányérodon – hiába halott, a szójaszósz sótartalmának hála izomösszehúzódásai miatt úgy tűnik, nagyon is életben van. Durva, nézzétek:

2. Nyers lóhús

Furcsa nem furcsa (nekem az volt), a japánok szeretik a nyers lóhúst is, melynek neve: Basashi.

3. Natto – fermentált szójabab

Ez nem más, mint erjesztett szójabab, mely jellegzetes szaggal és nyálkás textúrával rendelkezik, és akár reggelire is szívesen fogyasztják.

4. Inago no Tsukudani

Ez kérem szépen szójaszószban főtt ropogós sáska. Nincs kérdésünk.

5. Shirako

Halak és különféle vízi puhatestűek spermája, teje – nyersen vagy főzve is ehető, nyami!

...ez is érdekelhet!

via sobadsogood

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fbri03d
fbri03d Sat, 2018-11-24 00:34

Natto-hoz: "fermentált szójabab" Igen-igen.. csak magát az élesztőjét (yeast), hogy hívják? -Háát-
-Nattokinase -nak, mely "2000 FU, fibrinolytic activity" "~erjedést" mutat tablettánként napi egy adagra. amit a tegnap este beáztatott, s mára kifőtt "maroknyi fél-másfél deka" szójára adunk hozzá, színültig bő langymeleg vízzel felöntve. (100mg kiszerelésben kapható BioABC Bp.Múzeum krt 19, vagy 90-120db-os tégelyben amazon.co.uk)
Anno. Bambusz "csuhéjban" közrefogva kötötték marokra a már szemezett szóját, s ásták el a homokos földbe több hónapra (4-5), majd ezt előásva az érett szójabab szemekből adtak hozzá, a már megfőtt tiszta adagjukhoz a szigetországbeliek.. (Lásd. Itt a hordós káposztát referenciaként! :) )
Szóját meg.. kapsz, a hypermarketekben(Tesco,Lidl,sarkibót), vagy ott a bioabc-ben. -Vesére szívre s az erekre jótékony hatással van, főleg stroke-ot megelőzve, s esetleg utána is segít az erek pucolásában, a jó tömött lucskos pöffeszkedő magyar zsiradék ételek helyett, kiváló koherens választás. Cheers!! Hungarns.