Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztő áron adja egy bolt a kézfertőtlenítőket a pánikvásárlóknak

A pánikvásárlás az egyik legnagyobb probléma, amellyel a boltoknak szembe kell néznie az utóbbi hetekben. Egy dán üzlet azonban feltalálta a túlvásárlás tökéletes ellenszerét.

Nem csak Magyarországon okoznak ellátással kapcsolatos gondokat a pánikvásárlók. Amerika egyes államaiban és Ausztráliában WC-papír-hiány van, számos országban nem lehet vásárolni kézfertőtlenítőt, gondot okoz a liszt és az alapvető élelmiszerek megvásárlása is. 

Egy dán üzletlánc azonban tökéletes megoldást talált ki a pánikvásárlás visszaszorítására. Az üzletben egyelőre lehet kapni kézfertőtlenítőt, egy darab 40 dán koronába kerül (kb. 1900 forint), itt jön azonban a csavar:

aki kettő vagy több flakonnal akar vásárolni, annak már darabonként huszonötszörös áron kell megvennie terméket, tehát így egy flakon 1000 dán koronába, vagyis 47 ezer forintba kerül! 

A maximálisan megvásárolható áru korlátozását Magyarországon a SPAR vezette be elsőként, azonban az Országos Kereskedelmi Szövetség arra kér mindenkit, hogy megfontoltan, csak a tényleg szükséges mennyiséget vásároljuk meg a boltokban. 

Az Euronews cikke szerint a felvásárlási láz már Angliában is komoly problémákat okoz, a britek az utóbbi hetekben több mint 1 milliárd font (383 milliárd forint) értékű élelmiszert halmoztak fel, ez ottani viszonylatban is annyi, mint amennyit az emberek átlagosan a karácsonyi roham alkalmával vásárolnak meg, az egyetlen különbség az, hogy arra az időszakra a boltok négy hónapig készülnek. A szigetországban most hiánycikk a kézfertőtlenítő, a WC-papír, a tartós tej, a tészta, a konzervált zöldség, a rizs, a tisztálkodó szerek és a fájdalomcsillapító.

Ez is érdekelhet: 

via Euronews

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!