Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztő: Jane Fonda 81 éves, és bombaformában van! Elárulta, mi a titka

Jane Fonda filmjein kívül a lábszárvédős fitneszvideóival írta be magát a történelembe. A mai napig aktív, és még most, 81 évesen is elképesztő formában van.

Fonda egészséges életmódhoz kapcsolódó viszonya nem volt mindig zökkenőmentes. Kamaszkorától kezdve egészen a 40-es évei közepéig testképzavarral és bulimiával küzdött. Sok más hírességhez hasonlóan a plasztikai sebészetet is sűrűn látogatta, bár elmondása szerint csak minimális beavatkozásokat végeztek rajta, többek között az állkapcsán és a szemén, amivel színésznőként további 10 évet nyert Hollywoodban. Akárhogy is van, az biztos hogy pusztán a plasztika kevés lenne ahhoz, hogy 81 évesen ilyen kirobbanó formában legyen.

Mi a titka, hogy 81 évesen is ilyen kirobbanó formában van?

Csípőprotézise, térdműtétje és számtalan hátműtétje miatt már az autóba beülés és a kiszállás is kihívást jelentene számára, de a fitnesz, ami egész életét végig kísérte, sokat segít neki abban, hogy a szervezete jól viselje a kihívásokat.

A színésznő minden nap sétál egy nagyot, jógázik emellett a sífutás és az ellenállástréning (resistance-) híve. Így nyilatkozott a Daily Mailnek: „Soha nem fogok leállni. A legfontosabb, hogy mozogjunk és maradjunk aktívak. Ez tart karban engem is.”

A színésznő szerint idősebb korban sokan abbahagyják az edzést és megfeledkeznek a mozgás fontosságáról, és sokan elkövetik azt a hibát, hogy ha nem tudják ugyanúgy folytatni tovább az edzést, ahogy addig, akkor inkább nem is mozognak semmit. Fonda szerint függetlennek maradni, az unokákkal játszani, és nem negyed óra alatt kikecmeregni az autóból – egy bizonyos kor felett már ajándék, amiért tenni kell.


De bevallotta azt is, hogy a kor előrehaladtával nem minden gyakorlatot tud már megcsinálni, ezért olyan mozgásformákat választ, ami az idősebb korosztály számára is biztonságos. Lassabb tempót diktál, könnyebb súlyokat emel, de a mozgás az élete része.

Diéta helyett a hosszútávú életmódváltásban hisz

Fonda elmondta, hogy a súlycsökkentésre összpontosító, sokszor káros diéták helyett az egészséges életmódra kellene koncentrálni, amihez hozzátartoznak a hasonlóan gondolkodó barátok, a rendszeres edzés, a tápláló reggeli, és az is, hogy ha néha csokoládéra vágyunk, azt se vonjuk meg magunktól.

Hollywoodban sokan visszavonulnak a 60-as éveikben, de Fonda még 81 évesen is aktív, még most is szüksége van a rendszeres munkára, arra, hogy a képernyőn legyen, mert így érzi jól magát. 20 évesen még nem gondolta volna azt sem, hogy ennyi ideig él, azt pedig pláne nem, hogy ilyen aktív és szép életben lehet része: „Minden nap felkelek, és meg akarom magam csípni. Nagyon boldog vagyok.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jane Fonda 1962 ~ 2018 Happy Birthday! #janefonda

@ vintage.picss által megosztott bejegyzés,

A színésznő szerint lehetséges fitten és méltósággal is megöregedni, ha nem akarunk folyton tökéletesek lenni. Szerinte a folyamatos megfelelési kényszer veszélyes, mert boldogtalanságot, szorongást okoz, ami egyenes út a túlevéshez, vagy akár az alkoholhoz. Ehelyett azt javasolja, szánjunk magunkra időt, keressük a számunkra értékes emberekkel a kapcsolatot, és meditáljunk. Fontosnak tartja azt is, hogy megőrizzük érdeklődő, kíváncsi énünket, idősen is figyeljünk a fiatalokra, és néhány fiatal barátunk is legyen – ez Jane Fonda titka, tapasztalatai szerint ezek együttesen kellenek ahhoz, hogy fiatalosak maradjunk.

Ezeket olvastad már?

via

címapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!