Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztő összegeket kereshetnek márciustól a LIDL dolgozói

Óriási összeget fordít a dolgozói bérek emelésére a LIDL, az üzletlánc összesen 7,3 milliárd forintot fordít a fejlesztésekre. 

A Napi.hu híre szerint a Lidl idén 7,3 milliárd forintot fordít a dolgozói bérek emelésére, így egy bolti eladó akár havi bruttó 380 ezer forintot is kereshet. A Napi.hu Tőzsér Judittal, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetőjével készített interjút, melyben az is kiderült, mennyit kereshet egy targoncavezető, és mi a célja az ez évi béremeléseknek. 

A Lidl Magyarország ma már közel hatezer embernek ad munkát országszerte, akiket a boltokban és a logisztikai központokban teljes munkaidőben, napi 8 órában foglalkoztat. A márciustól kezdődő béremelések minden Lidl-dolgozót érintenek, a béremelések mértéke a különböző pozícióktól függ, azonban a dolgozók többsége még így is havonta akár több tízezer forinttal nagyobb fizetést kap, mint tavaly.

Tőzsér Judit elmondta, a kezdő bolti eladók bruttó havi 280-301 ezer forintos fizetést kapnak, azok pedig, akik már több mint három éve dolgoznak ebben a pozícióban, a havi fizetés 313-335 ezer forint közé esik. Ebbe az összegbe beletartoznak a béren kívüli juttatások is, a pótlékok viszont –amelyek egy-egy dolgozónál tavaly átlagosan 45 ezer forintot tettek ki– nincsenek belekalkulálva ebbe az összegbe. 

Ennek következtében a kezdő bolti dolgozók a mostani üzleti évben 325-346 ezer forint, a három év tapasztalattal rendelkezők pedig 358-380 ezer forint bruttó fizetéshez jutnak hozzá havonta.
 
A logisztikai központokban dolgozók kezdőként 290-328 ezer forintos fizetést kapnak, három év után pedig havonta 343-396 ezer forintot, béren kívüli juttatásokkal együtt. Az itt dolgozó munkavállalóknál erre az összegre még szintén rájönnek a pótlékok, amely tavaly átlagosan 67 ezer forint volt, így az itt dolgozók havi bruttó fizetése a kezdőknél  357-395 ezer forint lehet, a több mint hároméves tapasztalattal rendelkezőknél pedig 410-463 ezer forint közé esik a bérezés. 
 
A kezdő targoncavezetőknél 316-349 ezer forint a havi bruttó, akik több mint három éve csinálják ezt, azok 371-433 ezret kapnak a béremelésnek köszönhetően. Ezt növelik a pótlékok, amelyek átlaga az esetükben 72 ezer forintra rúgott. Vagyis 388-504 ezer forintos bruttó bért is kaphat egy targoncavezető, függően attól, kezdő vagy legalább hároméves múlttal rendelkezik – nyilatkozta Tőzsér Judit a Napi.hu-nak. 
 
Az egyik legkiemelkedőbb fizetés három év után a boltvezetőket illet, ők béren kívüli juttatásokkal együtt havi bruttó 704-767 ezer forintot kereshetnek, ez az összeg pedig az ő kezdő fizetésüket 40 százalékkal haladhatja meg. A beosztás mellé autó és magán-egészségügyi ellátás is tartozik. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!