Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztően szép, amit ez a nő az ételekkel művel

Gyönyörű műalkotásokká változtatja az ételeket egy nigériai képzőművész.

A legtöbben nem tudják, mit kezdjenek a megmaradt étellel. Jó esetben megeszik, rosszabb esetben kidobják azt. Haneefah Adam, nigériai képzőművész ételmaradékból is gyönyörű portrékat és más műalkotásokat hoz létre a tányérokon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haneefah Adam (@muslimahanie) által megosztott bejegyzés,

A 28 éves, gyógyszerészmérnök végzettségű Haneefah-t mindig is érdekelte a művészet. 2015-ben azzal vált híressé, hogy megalkotta Hijarbie-t, azaz a hidzsábot viselő muszlim Barbie-t.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) által megosztott bejegyzés,

„Rendszeresen készítek portrékat, varrok és festek, de az ételek hoznak a legjobban izgalomba” - mondta a CNN-nek a képzőművész, aki véletlenszerűen jövő ötletek alapján viszi tányérra műalkotásait. Az afrikai kultúrából és a környezetében zajló eseményekből rengeteg inspirációt gyűjt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haneefah Adam (@muslimahanie) által megosztott bejegyzés,

Haneefah 2016-ban egy versenyt is nyert egyik tányérjával. Mint mondta, a megmérettetés előtt teljesen véletlenszerűen töltögette fel a különleges alkotásokat a közösségi oldalára. Miután megnyerte a versenyt, elkezdett azon gondolkozni, hogy esetleg az ételművészettel kereshetné a kenyerét. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haneefah Adam (@muslimahanie) által megosztott bejegyzés,

Vágya teljesült, több élelmiszervállalat alkalmazta már őt. Most olyan cégeknek készít műalkotásokat, mint például a Maggi. Hannefahnak már csak egy vágya van, szeretne több kiállításon részt venni. Ilyen szép ételkreációkkal biztosan összejön neki!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haneefah Adam (@muslimahanie) által megosztott bejegyzés,

Ezeket olvastad már?

via CNN

Címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!