Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Első dolog, amit minden reggel meg kell tenned ébredés után

Ébredés után három dolog szokott eszembe jutni: visszaaludni, hasra fordulni, munka helyett átaludni a napot. Ezeknél viszont sokkal hasznosabb dolgot teszek reggelente.

Nincs menekvés, az évek múlásával engem is utolért a végzet: folyamatosan keresem, kutatom azokat a hétköznapi apró trükköket, amik segítenek, hogy (minél tovább maradjak üde és fiatal) jobban érezzem magam a bőrömben és egészségtudatosabban éljek.

A reggeli ébredés pillanatában persze inkább vagyok tudattalan, mint bármi más, de az első dolgom mindig ez: meginni egy nagy pohár vizet.

És most az is elárulom, hogy miért...

  • Szomjas vagyok: elalvás előtt nem iszom sokat, mert akkor az éjszakát nem alvással töltöm. Reggelre elfogynak a víztartalékaim, plusz száraz a levegő is nálunk – kell a folyadékpótlás.
  •  Szeretek reggel sokat inni: az utóbbi években rászoktattam magam, hogy naponta 2,5-3 liter folyadékot igyak, de ez rohanósabb napokon néha mégsem sikerül. Az viszont biztos, hogy soha nem indulok el otthonról reggeli nélkül, amihez mindig sokféle folyadékot iszom. Hangulattól és az otthoni készletektől függően tea, kávé, tej, gyümölcslé és még víz is kerül a poharamba – ezekkel teljesítem is a napi folyadékbevitel felét.
  • Ilyenkor készítem elő az egész napi víz adagomat: általában szűrt vizet iszom, amit otthonról dolgozás esetén kancsóba, jövős-menős napokon pedig szemrevaló kulacsba teszek. Uborkaszeletek, citrom- és narancskarikák is kerülnek néha bele, de ha igazán ráérős napom van, akkor frissen facsart leveket öntök a vízbe, így egy cukormentes limonádészerűségek kapok.

Tudom, hogy nem könnyű tartani a napi 3 liternyi folyadékbevitelt, de én vagyok rá a példa, hogy nem is lehetetlen. Egy kis odafigyeléssel és a hosszú távú saját rutin kialakításával neked is sikerülhet. Ha elég vizet iszol, szebb lesz a bőröd, jobban fogsz aludni, és általában jobb lesz a közérzeted. Nekem bevált. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld!

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisisti
kisisti Tue, 2018-05-01 04:49

Na jó, de miért igyak meg háromszor annyi folyadékot, mint amennyit kívánok?
Tudom, hogy sokan ajánlgatják ezt, de vajon ki magyarázza el a sivatagban a zsiráfoknak, hogy igyanak háromszor annyit?
És ugye ott vannak azok a cikkek, amelyekben a túl sok folyadékbevitel hátrányairól írnak.
Csak az ember képes arra, hogy ilyen sületlenséget a magáévá tegyen.
Ha kevés a folyadék a szervezetemben, majd jelez. Ha majd szomjas leszek, akkor inni fogok.
Inkább azt kellene elmagyarázni az embereknek, hogy ne kólát igyanak.

witch
witch / witch Wed, 2018-05-02 19:09

Ja, ezt en sem ertem. :o) Amikor gyerek voltam, akkor ittam amikor megszomjaztam es senki nem tukmalta ram, hogy igyal mar. Most meg palackozott vizzel szaladgalunk mindenhova, mintha a sivatag kozepen lennenk.