Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

,,Én a pizzát nem szeretem!" - gyerekekkel kóstoltattunk ínycsiklandó gyorskajákat - VIDEÓ!

Te kiskorodban ettél hamburgert meg pizzát? Tudtad egyáltalán gyerekként, mi az az édeskrumpli? Gyerekekkel kóstoltattuk végig a mai plázakaja-kínálatot. (x)

Az ÁRKÁD bevásárlóközpont Food Loft-jában nemrégiben 7 új vendéglátóegység kapott helyet: à table!, Bellozzo, Burger Market, Katsa, padthai wokbar, Tsuru és a Yolo Food. Gondoltunk egyet és végigkóstoltattuk gyerekekkel a helyek kínálatát. Olyan ételeket tálaltunk fel nekik, amik gyerekbarátnak számítanak, hiszen ki ne szeretné a sajtos pizzát?

A gyerekmenük általában próbálnak kedvezni a kicsiknek, de néha becsúszik egy-két olyan fogás, amit a kölykök nem tudnak értelmezni. Hogy mik ezek, az a videóból kiderül:

A gyerekeknek összességében nagyon bejött a forgatással töltött nap! Az ételek mellett imádták a Food Loft területén található Kölyökpark gyermekjátszó játékait. Randalíroztak a hatalmas mászórendszereken, csúszdáztak, irtó menő LED-es világító labdák között játszottak, és az interaktív mászófalon csapkodták a virtuális denevéreket. A kisebbek pedig seperc alatt eltűntek szem elől a Quadro házépítő játékok labirintusában. Miután sikerült levadásznunk őket, készséggel véleményezték az eléjük tolt ételeket.

,,Én a pizzát nem szeretem!"

Az ételek terén nagy volt az egyetértés. A BELLOZZO® márkát az igazi, mindennapi olasz konyha hívta életre és természetesen a paradicsomos spagetti, valamint a mozzarellás pizza egyből bezsebelt pár jó szót a gyerekektől. Egy fiatalember volt csupán, aki nem szerette a pizzát, de ő még nem derítette ki ennek az okát... A Burger Market válogatott alapanyagokból összeállított csirkeburgere is átment a rostán, még olyan mondatok is röpködtek, mint az „Ilyet otthon tuti nem lehet készíteni!”, valamint, hogy „Jobb, mint a Mekis!”. Az utóbbinál szebbet úgy hiszem, gyermek nem is mondhat. A Katsában megelevenednek a vidék igazi ízei, és különös hangsúlyt fektetnek a szárnyas alapanyagok rendkívül változatos felhasználására. Egy klasszikus fogással, a rántott hússal és a sült krumplival levették a gyerekeket a lábukról. A Yolo Food-nál az összes fogást kézműves jelleggel, odaadóan készítik el, különös tekintetet fordítva a gasztroörömök vizuális részére. Ezen vizuális elemekkel meggyűlt a bajuk a gyerekeknek. A hagymacsíra láttán gyomnövényre asszociáltak, de bátran állták a sarat és megkóstolták ezeket a „zöld cuccokat” is. Ami viszont közfelháborodást keltett, az az édesburgonya volt. Nincs mit tenni, az általunk kérdezett fiatalok nem csípték a batátát. Legnagyobb megdöbbenésemre a macaron sem aratott osztatlan sikert, pedig az à table! egy olyan hely, ahol úgy érezhetjük, mintha pár falat erejéig Franciaországban lennénk, de ez a gyerekeket nem hatotta meg.

Világért sem hirdetnénk azt, hogy a fast food jó hatással van az egészségre, de higgyétek el, nagyon jó volt látni a gyerekek arcán az őszinte örömöt, mikor azt mondtuk nekik a forgatás végén, hogy a maradékot hazavihetik.

Manapság nagyon könnyű változatosan és egészségesen enni, és etetni a gyerekeket. Bár ezt ma már mindegyik étterem szem előtt tartja, de néha, mikor választás elé kerülünk, becsúszik egy-két kevésbé fitt fogás is a napirendbe, és ez teljesen rendben is van így.

Nézzétek meg ezeket is!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!