Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennek az anyukának tuti tippje van arra, ha a gyerek csak két dolgot hajlandó megenni

Mindenki találkozott már olyan gyerekkel, aki fiatalabb éveiben nem hajlandó mást enni, mint például rántott húst és sült krumplit. Mit lehet tenni ilyenkor? 
A 23 éves angol anyukának, Karis Turnernek nagy fejtörést okozott, hogy öt éves kislánya, Scarlett-Mai már jó ideje nem volt hajlandó mást enni, mint dinoszaurusz-alakú rántott pulykahúst és gofrit. 
 
 
Az édesanya még kitartó kérlelés mellett sem tudta rávenni gyermekét arra, hogy több zöldséget és gyümölcsöt egyen, attól viszont már igencsak elkezdett félni, hogy a kislány ezt a monoton étrendet „követve” nem jut hozzá a megfelelő tápanyagokhoz. 
 
 
Karis végül egy ügyes és nagyon játékos megoldást talált ki. Különböző kis díjakat, matricákat és jelvényeket oszt a kislánynak, ha az hajlandó zöldségeket, halat és gyümölcsöt enni. Az anyuka egy táblát is csinált a kislánynak, amelyen jól látható, hány új ételt kóstolt meg a kislány, hogyan értékeli matricával és mi a véleménye a kipróbált fogásokról. 
 
,,Azt találtam ki, hogy az evést és az új ételek kipróbálását egy mókás és versenyszerű élményhez kötöm, hátha a lányom így bátrabban fogja kipróbálni az újdonságokat. Gyűjtöttem néhány műanyag medált és trófeát, nyomtattam néhány oklevelet és vettem pár mosolygós- és szomorú fejes matricát is, ezekkel tudtuk azt jelezni, mely ételeket szereti vagy éppen nem szereti a kislányom" – mesélte a Mirror magazinnak az édesanya. 
 
 
A fiatal anyuka szerint a kislány semmit nem volt hajlandó enni a rántott húson és a gofrin kívül addig, amíg el nem készítették a pontozótáblát. A gyereknek az anya elmondása szerint tényleg csak arra volt szüksége, hogy egyfajta löketet és pozitív visszajelzést kapjon akkor, ha új dolgokat eszik meg. A táblán szinte egyáltalán nincsen szomorú fejes matrica, a kis Scarlett-Mai ma már nagyon bátor, ha új ízekről van szó: már simán eltelik egy nap úgy, hogy az összes étkezésben van zöldség, szereti a csirkés curryt és alapvetően mindent, ami nem rántott hús. Jelenleg a húsos pite és a sajtos-sült póréhagyma a kedvence. 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!