Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyit kereshet a Netpincérnél egy futár – Túl csábító, hogy igaz legyen

Szinte az összes magyar nagyvárosban munkaerőt toboroz magának a Netpincér, ahol a meghirdetett munkalehetőség szerint nagyon jól kereshet az, aki csatlakozik a céghez. 

A Netpincér futárjainak igen csábító lehetőséget kínál, a munkavállaló maga oszthatja be munkaidejét, az ajánlat szerint pedig a futárok akár 2 550 forint nettót is megkereshetnek óránként. A Pénzcentrum.hu oldalán található cikk szerint egy 40 órás munkahéttel számolva akár havi 408 000 forintot is kereshet egy netpincéres dolgozó (borravaló nélkül), az embernek csupán egyéni vállalkozónak kell lennie (vagyis minden járulékot magának kell fizetnie), és rendelkeznie kell egy biciklivel, robogóval/motorral  vagy autóval. 

Az ételfutár cég összesen 17 hazai nagyvárosban várja a jelentkezőket, így Budapest mellett például Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Pécsett is. A munka elvégzéséhez a dolgozónak legalább 18 évesnek kell lennie, a feljebb felsorolt feltételek mellett pedig szükséges, hogy okostelefonnal rendelkezzen a rendelések kezeléséhez, fogadásához. 

A munkavállalók több lehetőség közül is választhatnak azt illetően, hány órát tudnak ledolgozni heti szinten, így például lehetőség van 0-12; 13-20; és 21+ órát vállalni. 

408 000 forint egy hónap alatt? 

Érdemes egy kicsit utánajárni annak, mikor is jöhet össze ez az összeg egy hónap alatt. Ezen kereset eléréséhez napi 8 órát kell dolgozni heti 5 napon. Bár a munkavállaló saját maga osztja be munkaidejét, rengeteg múlik azon, mikor veszi fel a műszakokat. 

Íme a buktatók

A futárok kategóriákba sorolva az alapján választhatnak műszakot, mennyi kiszállítást mennyi idő alatt sikerült teljesíteni az elmúlt időszakban. Aki többet tud teljesíteni, több műszak közül választhat, így a legjobb, adott esetben legforgalmasabb időszakokat (ebéd- és vacsoraidő) hamar elkapkodják a munkavállalók. 

Nem elhanyagolható tény az sem, mivel éri meg a legjobban futárkodni. A biciklisek és a robogósok rövidebb távokat gyorsabban meg tudnak tenni, ezáltal több címre is ki tudnak menni egy óra alatt, az autósnak azonban kicsit nehezebb dolga van, hiszen messzebb lévő címekre is kiküldik őket, gépjárművel pedig nemcsak a parkolás nehéz, de tankolni is többször kell – így csak olyan autóval érdemes nekivágni a munkának, amely városi terepen nem fogyaszt sokat, különben a fizetés jelentős része megy el üzemanyagra.

Ezt is olvasd el!

5 ország, ahol halállal is végződhet az ételkiszállítás – Szerencsére Magyarország nincs közöttük

A bicikliseknek sincs könnyű dolga télvíz idején, a hideg és a csúszós utak miatt napi 8 órát végigtekerni egyáltalán nem kíméletes és balesetmentes vállalás. A futárok a szállítás során kapott borravalót teljes egészében megtarthatják, a fentebb említett tények alapján azonban számolniuk kell azzal, hogy minden járulékot maguknak kell kifizetniük az SZJA-tól, a nyugdíj-hozzájáruláson át a TB-ig. 

Mindezen információk birtokában tehát egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy elkötelezett munkavállaló 408 000 forintot keressen havonta heti 40 órában, ám számolni kell azzal, hogy ennek a pénznek egy meghatározó része éppen magára a munkára megy el

Ez is érdekes: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!