Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyit spórolhatsz évente, ha korszerűbbé teszed az otthonodat

Ha eddig nem gondoltál volna rá, most megmutatjuk, mi történne, ha korszerűsítenéd az otthonod. (x)

Számtalan módja van annak, hogy korszerűsítsük lakásunkat, családi házunkat. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy mennyivel karcsúbb lehet a rezsiszámlátok, ha lecserélitek a régi, leharcolt háztartási eszközeiteket. Ennél viszont jóval tovább is mehettek, ha azt szeretnétek, hogy otthonotokban energiahatékonyabb rendszer működjön.

Összeszámoltuk, mennyi pénzt takaríthatsz meg évente akkor, ha korszerűsítésbe kezdesz a házad körül, vagy akár a lakásodban.

Mindezt hogyan?

Nincs most annyi pénzed, hogy korszerűsítsd az otthonodat? Az MFB Lakossági hitelprogramjával most ezt is megoldhatod. Kattints ide a részletekért!

Fontos megjegyezni, hogy ezek a megtakarítások hosszú távon elérhetőek. Tehát ne várjuk, hogy a felújításba fektetett pénzünk már az elején megtérüljön. Néhány évet várni kell, attól függően, hogy mennyit fektetünk bele a projektbe. Kiszámoltuk, hogy az egyes korszerűsítések esetében körülbelül hányadik évtől várható megtérülés:

- kazáncserénél az ötödik évtől

- napelemek telepítésénél a kilencedik évtől

- nyílászáró cseréjénél a nyolcadik évtől

- hőszigetelésnél három-négy év

- az izzók korszerűsítésénél harmadik évtől várható megtérülés

Hosszú távon tehát megéri korszerűbbé tenni otthonunkat. Az eszközök cseréjére érdemes előre készülni, nyithatunk például lakástakarék-számlát, félretehetünk havonta a fizetésünkből. Ha pedig nem elég a megspórolásunk, keressük a lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növelését célzó hiteleket!

Az MFB Lakossági hitelprogramról még több információt itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!