Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

EPER, BARACK, SZILVA: 3 kedvenc házi lekvárunk – és amit készíthetsz belőlük

A nyár nemcsak a friss gyümölcsök, hanem egyben a befőzés időszaka is - elrakjuk a finom ízeket későbbre, hogy aztán kenyérre, sütibe kenhessük! Nekünk ezek a kedvenceink:

Ha választani kellene, nem sikerülne, mert a szilvalekvárt pont azért szeretjük, mert intenzív, mély színű, fanyar, és általában kevés cukorral készül, az eperlekvárt ezzel szemben könnyed, édeskés íze és piros színe miatt vesszük elő, a sárgabarack pedig az átmenet: napsárga, savanykás-édes és krémes, a nyár maga.

Ha befőznél, itt okosodhatsz a dunsztolásról, itt a tartósításról, itt pedig az üvegek sterilizálásáról!

A P R Ó S Ü T I K

Teheted természetesen aprósüteményekbe, kekszekbe – az a helyzet, hogy erre nincs szabály, mindhárom jól áll nekik. Egy omlós sárgabaracklekváros linzernél viszont nincs klasszikusabb!

S Ü T E M É N Y E K

Kend bele a legfinomabb zserbókba, mézes krémesekbe, édes szeletekbe, piskótákba, kókuszkockákba – itt sincs megkötés, a típust nyugodtan válaszd meg, és igen, még egy retró tekercsbe is mehet eperlekvár, nem csak barack!

P A L A C S I N T A 

Itt aztán nem kell sok magyarázat: bármelyik palacsinta elviseli a lekvárt, sokak szerint nincs is jobb egy baracklekvárosnál, nem igaz? De persze a csúsztatott, rakott meg az amerikai fajták is szeretik!

S Z O T T Y O S – T E P S I S  K E D V E N C E K:

Egy mákos vagy diós guba, egy császármorzsa vagy egy máglyarakás csak finomabb lesz néhány pötty kedvenccel – ne sajnáld, sokkal kevésbé száradnak ki, ha sok a lekvár!

GOMBÓCOK

Egy szilvás gombóc is elbírja a plusz lekvárt, de egy epresbe, barackosba is teheted a gyümölcs mellé – a gőzgombócokról nem is beszélve! A máknak amúgy is alapvető kiegészítője a szilvalekvár!

K E L T  T É S Z T  Á K:

Egy jó retró bukta vagy egy édes csiga, de egy bejgli se merüljön felejtésbe, csak mert épp nincs karácsony. A házi kelt tésztánál a világon nincs finomabb!

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!