Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Érthető vagy nem, hogy zuhanórepülésbe kezdett a kínai és olasz ételek iránti kereslet?

Hogy áll most a kínai és az olasz konyha, vajon mennyire zuhant vissza az érdeklődés a két nemzetközi és nagyon népszerű ízvilág iránt?

Óriási a zuhanás a kínai és az olasz konyha fogásai iránt – derült ki nemrég a Google Trends felméréséből. 

stir fry noodles

Nemrégiben a kínai és az olasz konyha ételei egyértelműen a világ legnépszerűbbjei közé tartoztak – beugrani egy tavaszi tekercsre, sült rizsre, egy finom parmezános, pesztós tésztára, pizzára, melyikünk ne szeretné ezt? És ha ezekre a nemzetközi konyhákra terelődik a szó, akkor bizony az első számú rajongók között szerepel az USA, UK, Írország, Ausztrália, Kanada, akiknek a lakossága bizony rajong a két ország ételkülönlegességeiért.

KÍNAI KONYHA 

Egészen pontosan, a kínai a legkedveltebb nemzetközi konyha az USA-ban, az Egyesült Királyságban, az íreknél, és a thai kedvencek után a második a sorban az ausztráloknál. 


Az utóbbi hetekben viszont az imádott kínai fogások iránti kereslet erősen csökkent ezekben az országokban, szorosan utána pedig az olasz konyha remekei is jelentős lemaradásban vannak a korábbi állapotokhoz képest. A Google Trends adatai szerint a kínai étterem, kínai házhoz szállítás, kínai ételek keresőkifejezések bepötyögése drámain csökkent, akárcsak a jól ismert kínai éttermek iránti érdeklődés.

Ezt olvastad már?

Koronavírus: Megdőlt az eddigi legnagyobb tévhit a betegséggel kapcsolatban

Az adatokat március első hetében kérték le, amikor már 80 ezer koronavírusos megbetegedésről lehetett tudni Kínában, és ezt vetették össze egy átlagos januári hét adataival, a keresések a két időszak között 33 százalékkal zuhantak vissza az ázsiai ország ételeivel kapcsolatos kifejezésekre. Spanyolországban ugyanez a csökkenés 73, Japánban 96 százalékos volt!

Ez egyértelműen azt jelenti, hogy sokkal kevesebben vásárolnak kínai ételekhez szükséges alapanyagokat, jóval kisebb tömeg jár ilyen éttermekbe. 

OLASZ KONYHA

Az olasz konyha is hasonló mélyrepülésbe kezdett. A koronavírus által leginkább sújtott európai ország március elején közel 4 ezer regisztrált fertőzöttet tartott nyilván, Amerikában 25, Spanyolországban 43, Japánban (a kínai ízekhez hasonlóan) 96 százalékos zuhanás mutatkozott az emberek érdeklődésében az olasz finomságokat illetően.

person sheeting dough

Biztató, hogy főleg Franciaországban meg a spanyoloknál az emberek sokszor helyileg keresik meg az olasz éttermeket, magyarul appok és net segítsége nélkül, így bár a Google Trends kiválóan jelzi a keresletbeli változásokat, könnyen lehet, hogy csak lassul az üzlet az olasz éttermeknek és boltoknak. 


Szerencsére más európai országokban, Svájcban, Németországban még nem ütötte fel a fejét ez a drámai visszaesés. 

Ezt olvastad már?

Így derítheted ki, kihagytad-e kézmosáskor a tipikus vakfoltokat

Mitől félünk?

A vendégek valószínűleg attól tartanak, hogy megfertőződhetnek a személyzet olyan tagjai által, akik nemrégiben jártak a szülőföldjükön, vagy attól, hogy a vírus magában, a felszolgált ételben található meg. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nemrégiben megnyugtatta a kedélyeket, hogy a fertőzés nem lehetséges ételeken keresztül, sokkal inkább a személyközi kapcsolatainkon át, köhögés, tüsszentés, ki- és belégzés által. 

Aki teheti, inkább maradjon otthon, és válassza a házikosztot, a Nosalty Házimenza csoportja az otthoni főzést hivatott könnyíteni! 

Ezeket olvastad már?


via Foodnavigator 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2020-03-27 15:02

Mondjuk a kínai kaja teljesen érthető. Terrortámadások után sem falafelt enni indul az emberek többsége. Ráadásul semmi érdemi intézkedést nem hoztak, tobzoskát, kutyát és denevért fognak enni ezután is, ki tudja mit szabadítva még rá a világra.