Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Exkluzív interjú Liptai Claudiával a karácsonyi készülődésről

Nincs karácsony bejgli és káposzta nélkül Liptai Claudiáknél sem. A műsorvezetőnő megosztotta velünk, hogyan zajlik náluk az ünnepi készülődés.

Mikor kezdődik nálatok a karácsonyi készülődés?

Én általában december elsejével teljes díszbe öltöztetem a lakást, de idén az új műsorom, az Appra magyar! élő adásai miatt már korábban elkezdtem járni a boltokat. Minden évben megfogadom, hogy jók lesznek azok a díszek, amik vannak, de mindig sikerül még valami újat beszerezni.

Te szoktál díszíteni, vagy besegít a párod is?

A díszítés mindig az én feladatom. Ilyenkor kijön belőlem a gyermeki énem, elképzelem, és megvalósítom, amit szeretnék. A díszítés számomra ugyanakkor kikapcsolódás is.

Mikorra időzíted az ajándékok beszerzését?

Az ajándékozás nálunk egy nehéz ügy. A lista is nagyon hosszú, pedig mindig megfogadjuk, hogy csak a gyerekeknek veszünk valamit. A személyre szabott ajándékokat szeretem. Sajnos általában addig odázom a dolgot, amíg bele nem kerülök a karácsonyi forgatagba. Aztán alig várom már, hogy odaadhassam a nagy gondossággal kiválasztott ajándékot.

Hol töltitek idén a karácsonyi ünnepeket?

Idén valószínűleg vendégségbe megyünk karácsony estéjén. Szerintem nagyon nyomasztó tud lenni a karácsonyi menü megtervezése. Én is az a fajta vagyok, aki nagyon sokat akar, aztán belefullad a rengeteg feladatba, ezért mindig segítünk annak, aki vendégül lát minket, hogy levegyük a terhet más válláról.

Van olyan étel, ami sosem hiányozhat a karácsonyi asztalról?

Az édesanyám minden karácsonykor készített székelykáposztát. Én rajongója vagyok, lehet pont azért, mert rá emlékeztet. Az első falatnál előjön a gyerekkorom. Tényleg igaz az, hogy az ételek nagyon sok érzelmet hordoznak. Az étkezés nem csak a túlélésről szól, hanem egy örömforrás is.

Székelykáposzta receptek:

Van olyan étel, amit nem szeretsz?

A rántott ponttyal ki lehet engem kergetni a világból. Ádám szereti a halászlét, ezért annak is kell lennie a menüben.

A karácsonyi bejglit szereted?

Nem szerettem gyerekkoromban a bejglit, mert nagyon vékonyan volt benne a dió- és a mákréteg. Most sokkal gazdagabbak töltelékben, ezért megeszem.

Bejgli receptek:

Te készítesz valamilyen édességet?

Kétfélét szoktam. Jóval karácsony előtt már elkezdek bonbonokat készíteni, amiket elajándékozok. Emellett van egy párizsikrémes piskótatekercs, amit minden évben elkészítek.

A párod cukrász, szokott ő is segíteni a sütésben?

Szokott, bár én nem tudom utolérni, mire megkérdezném, ezt hogyan kell csinálni, addigra megsül a sütemény.

Ezeket olvastad már?


Ez az interjú nem jöhetett volna létre a Somat Gold nélkül.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!