Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a férfi csak a reggeli tojását akarta feltörni, nem hitte el, amit benne talált

Az angliai Tivertonban élő Bill Jones csak reggeli tojását szerette volna elfogyasztani, a szomszéd gazdaságból vásárolt tojás azonban furcsa dolgot rejtett magában. 

Bill Jones állítása szerint hetente legalább háromszor főtt tojást fogyaszt reggelire, a tojásokat pedig általában a szomszéd farmjáról szerzi be, így biztosítva, hogy minőségi, jó áruhoz jut hozzá. 

Egyik reggel azonban akkora meglepetés érte az idős férfit, hogy azóta még a Mirror is készített vele egy interjút.

Biztosan sokan találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy a feltört tojásban két sárgája volt található. Ezek a tojások az átlagosnál nagyobb méretűek, az pedig, hogy miért van két sárgája, egyszerűen magyarázható: egyszerre két pete tüszőrepedése megy végbe, a petevezetékben pedig a tojások egymáshoz közel haladnak kifelé, a fehérjeképző szakaszban pedig a tojásfehérje két sárgáját fog össze, így azok egy héjba lesznek zárva. 

Bill már sokszor találkozott ilyen esettel, a „világszenzációt” azonban egy teljesen más jelenség okozta, amikor ugyanis egyik reggel az angliai férfi feltörte szokásos tojását, abban egy másik, teljesen kerek és egész tojás volt található. 

A férfi nem hitt a szemének, azonnal felhívta lányát, akivel közösen kiderítették, hogy bár egy ritka jelenségről van szó, teljesen természetes, hogy egy tojásba egy másik is beleékelődik. Az ilyen esetekben a tojás keletkezésekor egy második petesejt is felszabadul még azelőtt, hogy az első tojás teljesen áthaladt volna a petefészken, és a tyúk kitojta volna. Ilyenkor a tojásképződés tovább zajlik, és létrejön a tojás a tojásban effektus. A szakértők szerint általában az öreg tyúkoknál fordul elő ez az eset, ilyenkor az állat az átlagnál jóval nagyobb tojást tojik, ebbe akár bele is pusztulhat a tyúk. 

Bill Jones szerint ez olyan, mintha két tojást kapott volna egy áráért, a szomszéd farmert pedig, mint az elmúlt 13 évben, továbbra is segíti a tojások helyi árulásában és szétosztásában. 
 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!