Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez Gordon, Jamie és Nigella 3 TITKOS összetevője a karácsonyi sült krumplihoz

A tökéletes sült vagy tepsis krumpli a karácsonyi köretek sztárja lehet, kicsik és nagyok is imádják. Most híres séfek árulták el, mik az ő titkos receptjeik!

Omlós és egyszerre ropogós külsejű, ugyanakkor ízes és szaftos burgonyát készíteni bizony nem könnyű, nekem is az anyukámé vezet a listán, aki úgy készíti, hogy számomra az érdemelte ki a tökéletes jelzőt. Mindenkinek van egy titkos kis csavar, egy plusz fűszer, vagy egy sütési mód, amitől fenséges és egyedi étel lesz a krumpliból a sütést követően. 

Ha őszinték akarunk lenni, karácsonyi köretek közül kevésbé a zöldségek számítanak kedvencnek, sokkal inkább a finom fűszeres krumplivariációk. Forró olaj? Kacsazsír, vagy netán olívaolaj? Egyáltalán a zsiradék az, ami igazából számít? Kedvenc televíziós sütő-főző műsorainak sztárjai már lerántották a leplet, mi a személyes aduászuk krumplifronton, a Popsugar pedig össze is gyűjtötte őket. Nézzük, az ünnepek közeledtével milyen változatokat próbálhatunk ki.

Krumplis receptjeinkből:

1. Jamie Oliver

Jamie az ismert és szeretett klasszikusok királya, de egy kis csavart mindig belevisz: ez a kis különlegesség pedig most épp a balzsamecet! Ezzel locsolja meg a krumpliszeleteket a sütés előtt. Ráadásul, aki szemfüles, az a Jamie's Italian Christmas című műsorban már megtudhatta, milyen a fekete sült krumpli, Jamie módra. Ennél a változatnál a szabadban készítés is megadja a pluszt, az ízhez pedig a fokhagyma is hozzáad, nézzétek:

2. Mary Berry

Mary Berry süteményeiért nem lehet nem rajongani, de a krumplija is említésre méltó, reprodukálni viszont nem a legegyszerűbb, a titok kulcsa ugyanis a „maris piper”, ami egy burgonyafajta egyenesen az Egyesült Királyságból. Ha nem sikerül beszereznünk, se csüggedjünk, ha a Mary-féle vonalat szeretnénk képviselni, süssük a szeleteket libazsírban, ha pedig időt szeretnénk megtakarítani, 20 percig süssük elő a krumplinkat az előző napon. Másnap majd tökéletesre sütjük!

3. Gordon Ramsay

Mi másra is számíthatnánk a sokszor mogorva és hirtelen haragú séftől, mint egy kis csípősre? Bizony, Ramsay tanácsa a chili és a kurkuma, ezektől a fűszerektől lesz szerinte feledhetetlen ez az egyszerű fogás. A témában egyébként egy nagyon vicces videót is megosztott, amiben anyukájával készíti el ezt a fogást. 

4. Nigella Lawson


Nigella esküszik a libazsírra, akár csak Mary Berry, ám ebből is a nagyon forró változatot részesíti előnyben. Extra forrónak kell lennie a zsiradéknak, mielőtt belekerülnek a krumpliszeletek. És természetesen furcsa lenne, ha nem lenne a dologban egy kis csavar, ami egészen pontosan a búzadara. Sütés előtt ugyanis ebben forgatja meg a krumpliszeleteket, ettől lesz igazán ropogós a végeredmény!
 

Receptajánló:

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!