Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a kenyér a koronavírusnak köszönheti bizarr színét

Egy vietnami pékség új fajta kenyereket kezdett el sütni a koronavírus miatt. Hogy miért rózsaszín, és mi köze van az egésznek a rettegett járványhoz? Elmagyarázzuk. 
Ho Si Minh-város Vietnam legnagyobb városa, számunkra egész hihetetlenül hangzik, de megközelítőleg 9 millió ember lakik ebben a metropoliszban. A Saigon folyó partján elterülő város egyik péksége most az internetezők körében is közismert lett rózsaszín kenyerének köszönhetően, amely részben a koronavírus miatt kapta különleges színét. 
 
 
Mielőtt bármelyik információ félrevinné az olvasót, a kenyér nem azért kapcsolódik a koronavírushoz, mert fertőzött lenne, vagy veszélyes az emberre nézve (hiszen akkor miért állnának tömött sorokban az emberek a bolt előtt?).
 
A rózsaszín kenyerek sárkánygyümölcsből készülnek, ez a gyümölcs pedig javarészt Vietnamban terem, viszont  az egyik legnagyobb megrendelő ország, Kína a koronavírus miatt jelenleg felfüggesztette a két ország közötti kereskedelmet.
 
Vietnam emiatt alig tudja hova tenni a rengeteg felhalmozódott gyümölcsöt, a Ho Si Minh-városi ABC pékség viszont tökéletes ötlettel állt elő ahhoz, hogy ne vesszen kárba az értékes 'pitaja' (a rózsaszín gyümölcs másik neve).

A pékek a kenyér előállításához a felhasznált víz 60%-át sárkánygyümölcsből készült pürére, divatosabb nevén smoothie-ra cserélték!
 
 
A rózsaszín kenyér pár nap alatt olyannyira népszerű lett a város lakóinak körében, hogy azóta napi 20.000 darabot állítanak elő, a vásárlók pedig egy időben maximum ötöt vásárolhatnak. A bizarr pékáruért az emberek hosszú percekig állnak sorba, a Business Insider egyik Vietnamban élő riportere szerint azonban megéri várni, mert kenyér puha és omlós is, és bár nem dominál benne a sárkánygyümölcs íze, mégis van egy kis gyümölcsös beütése. 
 
 
Úgy tűnik, a koronavírus terjedésével a különböző országoknak, azon belül is a cégeknek és a vállalkozóknak alternatív megoldásokat kell kitalálniuk egyes termékek pótlására. Ilyen „találmány” a rózsaszín kenyér is, mely könnyen meglehet, hogy a vírus lecsengése után is népszerű marad majd. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!