Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a legtökéletesebb szobanövény a csillagjegyedhez

Gyönyörű és különleges szobanövényeket hoztunk nektek, válasszatok csillagjegyetek (vagy egyéb perferencia alapján)...mi mondjuk elfogadnánk az oroszlánét, de a rákokét is!

KOS / Zz-pálma

Független és türelmetlen kosként jól jön neked egy olyan növény otthonra, ami szinte ott sincs – igénytelen, sokat eltűr, így a szárazságot is. A túlöntözést viszont nem. Ez a ZZ-növény vagy ZZ-pálma!

BIKA / Lantlevelű fikusz

Híres vagy arról, hogy ha valami iránt elhivatott vagy, akkor ki is tartasz mellette, szóval neked ajánlott egy hisztisebb, törődést igencsak igénylő növény is – mondjuk a lantlevelű fikusz. Nem jó választás, ha huzatos helyen tartod, mivel erre a levelek ledobásával reagál. Keress számára kellemesen meleg és világos, tűző naptól és huzattól mentes helyet.

Ezt láttad?

8 szobanövény, ami a legsötétebb sarokban is él és virul

IKREK / Fokföldi ibolya

Pörgős, társasági ember lévén ikrekként sokszor fogadsz vendégeket, így nálad mindenképp jól mutat a virágos növény. Válaszd az afrikai, avagy fokföldi ibolyát! Vigyázat, csak alulról szabad locsolni, viszont napfény kell neki, de a tűzőnapot nem csípi, megsárgulnak tőle a levelei!

RÁK / Tillandsia

Vízjegy, családcentrikus és otthonimádó vagy, szóval neked kötelező a szobanövény. A tillandsia egy igazán különleges választás, teheted üvegterráriumba, felakaszthatod őket a szobádba, a plafonra, szekrényre, stb. Leveleit használja a víz és a benne oldott tápanyag felvételére, így elég, ha permetezed vagy a csap alatt bevizezed a leveleit. 

OROSZLÁN / Begónia maculata

Oroszlánként igencsak elsöprő erejű, energikus személyiséged van, így hozzád hasonló extra és feltűnő növényt ajánlunk neked, mondjuk egy pettyes levelű begóniát, amitől minden barátod és vendéged odáig lesz.

SZŰZ / Monstera adansonii

Precíz szűzként tuti, hogy simán elbánsz egy kényesebb növénnyel is, mert élvezed, hogy elveszhetsz a részletekben. Ez a csodás lukacsos „sajtnövény” pont jó lesz neked: szereti a nedves földet és a párát, de ha sok vízben áll, azt utálja, és így van a fénnyel is. Legyen belőle sok, de ne túl direkt.

Ezt is nézd meg!

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

MÉRLEG / Pénzlevelű pinea

Kapcsolatközpontú jegy révén kiváló választás, ha a kínai pénzlevelűt nevelgetsz otthon, mert szerencsét hozónak tartja a fáma, és hagyományosan a barátság szimbólumaként ajándékozzák.

SKORPIÓ / Kaktusz

Olyan strapabíró, szívós növény kell neked, amennyire szenvedélyes vagy te magad. Olyan, aki azt is túléli, ha éppen napokig másfele kalandozik az agyad, mert új hobbit vagy mániát találtál. Tarts kaktuszt!

NYILAS / Szobai szanszeviéria (kígyónövény)

A skorpiókhoz hasonlóan a nyilasnak is hasznos, ha növényük tűri a csendes magányt, a víztelenséget, sőt, akár a véletlen behúzva hagyott függönyöket is. Ilyen például a kígyónövény!

BAK / pozsgás növények

A pozsgások vagy más néven szukkulens növények jól tűrik a szárazságot, a barátságtalan környezetet. Ideális növény a bakoknak is, hiszen hasonlóképpen szívósak és csökönyösek – a siker tuti, ha ilyen növényt nevelsz. 

VÍZÖNTŐ / Nyílgyökér

Nem szeretsz másokra hallgatni és mások szabályai szerint játszani, hasonlóképpen a nyílgyökérhez, ami szintén szeret szabadon, cserépen kívül nőni és tekeregni. Egészen egyediek, de akár egy sötétebb sarokban is jól elvannak.

HALAK / Borsóka vagy gyöngyfüzér

Extra, különleges, laza, cuki és önzetlen. Mint a borsóka, ami hanyagul lóg lefele, leveleiben tárolva a vizet, így nem is igényel túl sok odafigyelést. És mégis mennyire csodásan fest!

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!