Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez lett a férfival, aki egy évig nem vett ételt boltban

Egy floridai férfi úgy döntött, minden élelmiszert magának termeszt meg és egyáltalán nem vásárolt boltban. Ráadásul felépített egy házat is, nagyon költséghatékonyan!

Egy férfi egészen furcsa és mégis bámulatos lépésre szánta el magát, mégpedig arra, hogy egy évig semmilyen boltba nem megy, és nem vásárol magának élelmiszert. Te kibírnád ezt az elkötelezettséget?

Rob Greenfield minden élelmet, amire szüksége lehet, saját kertjében, maga termesztett meg, de a 365 napos kihívás elején maga sem gondolta volna, hogy képes lesz majd betartani. Végül letelt az egy év, de a floridai férfi továbbra sem áll meg ennyinél, és a közösségi összefogás erejében bízva, most magán kívül másokat is erre buzdít. A pazarlás nagy ellenzője és a zöld megoldások híve közben egy saját házat is felépített önerőből, ami ráadásul kevesebb mint fél millió forintból valósította meg az egészet, mindeközben környezettudatos módon, mindössze 30 kiló szemetet termelt.

Az anyagokat korábbi építkezések maradék kellékeiből szedte össze vagy hulladékgyűjtőkből szerezte. A vázat így főként a fa adja, és csak az ágyat, íróasztalát és pár másik berendezési tárgyat vitt magával új otthonába.

Az élelmiszerekhez való viszonya teljesen átalakult, halat fogott, a kertben termesztett zöldségeket és gyümölcsöket gondozta és szüretelte le, bogyókkal és diófélékkel vette körül magát, ahogy a férfi mondta:. „Amikor elhatároztam, hogy ezt csinálom, nem voltam biztos benne, hogy képes vagyok végigvinni, de nagyon szerettem volna kideríteni meg tudom e csinálni. Joggal büszke rá, hogy nem csak sikerült, de egészségesebbnek és boldogabbnak érzi magát, mint az „előző életében”. 

Kiemelte mennyire fontos, hogy az egy év alatt egyszer sem volt beteg, ráadásul a súlyára sem volt hatással a dolog. Fenntartotta a kiindulási kilogrammokat és egy dekát sem fogyott, így most bátran ösztönöz új tudásával bárkit arra, hogy belevágjon egy ilyen folyamatba. Ezzel pedig sokkal kevesebb műanyag hulladékot termeljen a környezetében és kicsit zöldebben álljon a minket körülvevő világhoz. Ez idő alatt szinte főállású munkaként végezte az élelem megszerzését, hiszen elmondása szerint heti 40-80 órát dolgozott, mialatt az ültetésen keresztül a kertekben a betakarításon és annak karbantartásán át a szüretelésig, főzésig mindent maga végzett. 
 

Rob korábbi hektikus és rendszertelen étkezése, melynek alappillérei a szendvicsek és fagyasztott pizzák tengelyén kimerült, 100%-os fordulatot vett. Kiegyensúlyozottan étkezik, és olyan laktató és egészséges finomságokkal tölti fel a szervezetét, mint a mangó, csillagfürt, kókusz, különböző halak, zöldségek és rengeteg zöld-, vagy fűszernövény és mézzel édesíti az egyes fogásokat. Mivel sokat volt egyedül, teljes mértékben nem viszi tovább, amit elkezdett, szeretne utazni, de bárhová is megy majd, az ott is keresni fogja a lehetőséget, hogy a természetből nyerje az alapanyagokat.  

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Facebook

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!