Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a pozsgás növény egy bimbózó RÓZSÁRA emlékeztet, nézd

Ha szereted a pozsgásokat meg a rózsákat, jó helyen vagy.

Bálint gazdánál olvastunk erről a szépségről, a Greenovia dodrentalis-ról, ami egy bimbózó rózsára emlékeztető levélzetű szukkulens (pozsgás) növény, és akár egy valódi rózsa méretére is megnőhet. Te láttál már ilyet? Hát nem gyönyörű?

Mi a szukkulens:

A pozsgások olyan növények, amelyek szárazságtűrőek, vagyis nem vízigényesek, azaz szukkulensek. Ide tartoznak a kaktuszok és sok sivatagi növény is, Magyarországon pedig a kövirózsák és varjúhájak.

A pozsgás növények megvastagodott, húsos törzsében vagy leveleiben raktározó sejtekből álló szöveteket találunk a víz tárolására. Rendszerint olyan, többnyire meleg éghajlatú helyeken élnek, ahol hónapokig nincs eső. 

Ez is érdekelhet!

Pozsgásnövény-imádók kedvencei lesznek ezek a torták – pici mosolygós kaktusz a tortádon? Igen!

A pozsgások előnye, hogy alig kell őket locsolni, hiszen a nedvességet hosszú időn keresztül tudják leveleikben tárolni, ezért lustább, feledékenyebb, növényölésre hajlamos egyéneknek is ajánlott! Bent és kint is tarthatók, nem kell hozzájuk nagy kert, és az év bármely szakában szépen mutatnak. A rózsa alakú Greenovia a Kanári-szigetekről származik – homokos-agyagos földbe ültessük, ne közvetlen napfény mellé! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SmartPlant – Plant Care App (@smartplantapp) által megosztott bejegyzés,

Ugye szép?

Ezeket is nézd meg!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!