Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez történhet, ha nem mosod ki edényeidet az első használat előtt

Te kimosod az első használat előtt vadonatúj, frissen vásárolt edényeidet, konyhai eszközeidet? Most kiderül, mi történhet akkor, ha a kérdésre nem a válasz. 
Tegyük a kezünket a szívünkre: minden újonnan beszerzett konyhai eszközt elmosunk azelőtt, hogy először használnánk? 
 
,,Hát persze, hogy elmosom az új edényeket, milyen kérdés ez?„ – gondolhatja ezt az olvasó, azonban valószínűleg sokan vannak, akiknek nem jut eszébe rögtön víz alá tenni az új eszközöket, mondván ,,Úgyis be volt csomagolva, miért lenne koszos?”. A Thekitchn most annak járt utána, vajon mi történhet velünk akkor, ha nem mossuk el az új konyhai kütyüinket. 
 
 
Az online magazin az Észak-karolinai Állami Egyetem professzorát, Ben Chapmant kérdezte meg a biztonságos fogyasztási szokásokról. A professzor szerint bár kicsi az esély rá, hogy például megbetegednénk egy olyan frissen vásárolt konyhai eszköztől, amit nem mostunk el az első használat előtt, néhány rizikófaktorral számolnunk kell. A gyári előállítás során por és apró műanyag is kerülhet az eszközökre, melyek az első főzés során az ételbe főhetnek, ezzel kellemetlen ízt, élményt, legrosszabb esetben (és ez igen ritka a szakértő szerint) rosszullétet okozhatnak. 
 
Hogy a kellemetlen ízeket és szagokat elkerüljük, használat előtt mindenképpen mossuk el az eszközöket. 
 

És mi a helyzet az olyan eszközökkel, amelyek félig nyitva vannak? 

 
Egy pizzaszeletelő, reszelő vagy spatula sokszor csak félig van becsomagolva, és bár a szakértő szerint alapvetően nem kell attól félni, hogy az eszközre tapadó baktériumok  betegséget okoznának, érdemes ezeket is elmosni vagy akár fertőtleníteni, hiszen valószínűleg hosszú utat tettek meg a gyártósortól a boltok polcaiig. 
 
A teljes biztonság kedvéért tehát érdemes elmosni az új, főleg nyitott csomagolásban kapható eszközöket használat előtt, a közelgő influenzaszezonban így kevesebb eséllyel betegszünk meg. 
 

Ez is érdekelhet: 

 

via thekitchn

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!