Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez volt Benke Laci bácsi egyik kedvenc étele - búcsúztatót rendeznek a mesterszakács tiszteletére

A 70 éves korában elhunyt mesterszakács kedvenc fogásait készítik el a lajosmizsei Tanyacsárdában.

Búcsúztatót rendeznek a 70 éves korában elhunyt Benke László mesterszakács tiszteletére a lajosmizsei Tanyacsárdában. A szakács a Bács-Kiskun megyei városban született, és rendszeres vendége volt a csárdának is. 

Laci bácsi kedvenc ételeit legjobb barátja, Garaczi János mesterszakács készíti el, körülbelül 150-200 embernek – írja a Bors.

„Ha megérkezett, legtöbbször hátul, a konyhán keresztül jött, előre hallottam, ahogy kiabál: 'az öreg vaddisznót engedjétek be a séfhez'. Nagyszerű humora volt, mindenkihez volt egy kedves szava” – meséli róla a szakács, aki egy ételt is elnevez konyháján a többszörös világbajnok Laci bácsiról.

A Tanyacsárdában, a mesterszakács fiának kérésére egyszerű, magyaros fogásokat készítenek majd a megemlékezésen. Hidegtálak, szendvicsek, kézzel is ehető ételek, mártogatósok lesznek a menüben, de nem hiányozhat majd a sorból Laci bácsi egyik kedvence, a tejes pite.

A család tájékoztatása szerint Laci bácsit június 21-én helyezik örök nyugalomra szülőhelyén, Lajosmizsén. Mi ebben a cikkünkben emlékeztünk meg a mesterszakács munkásságáról.

Ezeket olvastad már?

via HVG

Címlapfotó: Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!