Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a legjobb minőségű konyhai munkalapok a szakemberek szerint

Az elmúlt 20 évben a gránit munkalapok tejhatalommal uralták a konyhákat, de az utóbbi években új versenytárs tűnt fel a piacon, ez pedig nem más, mint a kvarc!

De a trendeket most kicsit mellőzve, nézzük meg, melyek azok az anyagok, amik praktikusság, esztétikum és tartósság szempontjából versenyezhetnek minőségi konyhapult kategóriában. A szakemberek szerint a következő anyagokkal nem lehet mellélőni:

Laminált

A laminált padló például tökéletes alternatív megoldást jelent a keményfa padlóburkolatok helyett, akkor miért ne vethetnénk be konyhai munkalapként is?  Patti Guthrie, az ARH Interiors alelnöke szerint az anyag strapabíró, esztétikus, és a gránit, kő, kvarc anyagoknál jóval olcsóbb alternatíva.

Fa

Ha a lamináltnál picit igényesebb megoldást keresünk, de olcsóbbat, mint például a kő, akkor a faburkolat még mindig tökéletes választás. Egyetlen hátulütője, hogy időközönként a fa karbantartást igényel, hogy szép maradjon! – mondta a szakember.

Kerámia csempe

Guthrie szerint egy másik megfizethető lehetőség a kerámiából készített munkalap, amely préselt agyagból készül, és mázzal van bevonva, ellenáll a hőnek és a víznek is! Azonban a csempék közötti habarcsvonalak idővel piszkosak lesznek, amit gyakran kell takarítani.

Corian munkalap

Az akril polimer és az alumínium-oxid trihidrát kompozitja a Corian, ami egyre inkább elterjedt a munkalapokon – legalábbis Guthrie szerint. Különböző színekben kapható, könnyen karbantartható, és nagyon tartós.

Kvarc, a gránit fő mumusa

A kvarc magasabb árkategória, mint a gránit, ennek ellenére nagyon népszerű konyhai munkalap-alapanyag.

„A textúrája nem teszi lehetővé a baktériumok, a penész vagy a penészgomba megtapadását, nem marad foltos, könnyedén tisztítható és időtálló” – mondta a szakember, aki a márvány helyett a kvarcot ajánlja munkalapnak, mert ez egy lágyabb és árkategóriában olcsóbb kő, mégis ugyanolyan praktikus, mint a márvány. 

Ezeket olvastad már?

via ApartmentTherapy

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!